UNITED CAPS

Erős fenntarthatósági üzenettel készül az Interpack vásárra az United Caps. Már az összes európai gyár 100%-ban megújuló energiával működik a vállalat jelmondata – UNITED WE STAND, vagyis „Egységben az erő” – jegyében, hogy az ügyfelek a jövő értékeinek feláldozása nélkül tudjanak megfelelni a jelen követelményeinek.

A UNITED CAPS, a kupakok és záróelemek nemzetközi gyártója ma bejelentette, hogy már az összes európai üzeme 100%-ban megújuló energiával működik annak a tízéves vállalati energiavásárlási megállapodásnak köszönhetően, amelyet a Renantis 2019 óta Svédországban üzemelő Åliden-szélfarmja által termelt energiára kötöttek.

„A UNITED CAPS elkötelezett amellett, hogy egy szebb világot hagyjunk hátra magunk után annál, mint amit kaptunk – nyilatkozta Benoit Henckes, ügyvezető igazgató. – Az, hogy az európai üzemek 100%-ban megújuló energiával működjenek, csak egy része a stratégiánknak. Emellett el szeretnénk érni azt is, hogy a lehető legtöbb kupakot megújuló vagy újrahasznosított műanyagból készítsük, és elégedett, állandó munkaerő-állományt tartsunk fenn, akik örömmel dolgoznak egy karbonsemleges vállalatnál. Ezek nagy célok, és örömmel tölt el bennünket a fejlődés, amelyet a karbonlábnyom csökkentése terén sikerült elérnünk mind a saját berkeinkben, mind pedig az ügyfeleink esetében. Az Interpack keretében szívesen megvitatjuk ezeket az eredményeket azokkal, akik felkeresik a standunkat, illetve segítünk is nekik megoldásokat találni a fenntarthatósági céljaik eléréséhez.”

Henckes elárulta, hogy a vállalat fenntarthatósági stratégiája szerint 2026-ra tervezték elérni a 100%-os zöldenergia-felhasználást, így a cég jelenleg túlteljesíti a célkitűzéseket. „Még mindig sok a tennivaló – tette hozzá –, és ezeket a kihívásokat lelkesedéssel, szakértelemmel és a kutatási és fejlesztési csapatunk kiváló munkáját latba vetve igyekszünk megoldani. Ez segített az általános fenntarthatósági céljaink elérésében is. 2020-ban Európában 156 500 tonnás CO2-kibocsátással számoltunk az 1. és 2. hatókörben; ezt 2021-ben sikerült 138 832 tonnára mérsékelni, ami egy év alatt 11,3%-os csökkenést jelent.” Fenntartható termékek bemutatkozása az Interpack keretében

A UNITED CAPS energetikai eredményeinek ismertetésén túl a vállalat a fenntarthatósági kategóriában elért egyéb innovációit is bemutatja. Ezek többek között a következők:

Rögzített záróelemek, beleértve a kartoncsomagoláshoz készült, új 23 H-PAK nevű terméket is – ez egy innovatív, kinyitást jelző (TE) pántot tartalmaz, amely a könnyebb újrahasznosítás érdekében minden alkotóelemet sértetlenül hagy, és a kategóriájában az elsők között jelent meg a piacon. A Mimica Bump Cap, korábbi nevén MIMICA TOUCHCAP egy innovatív, intelligens frissességjelző kupak, amelyet az élelmiszer-hulladékok csökkentése céljából terveztek, és átírja az emberek gondolkodását azon a téren, hogy mit tehetnek a pazarlás ellen. A kidomborodó Bump Cap segítségével egyszerűen megállapítható, hogy az adott élelmiszer romlásnak indult-e. Az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása nemcsak a bolygó szempontjából fontos, hanem önmagában is csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező záróelemek, amelyek biológiai alapú vagy újrahasznosított gyanta felhasználásával készülnek. Az ISCC PLUS fenntarthatósági tanúsítási program a bioalapú és körforgásos (újrahasznosított) nyersanyagok felhasználását támogatja. Emellett a UNITED CAPS több tömegcsökkentési technikát is bemutat majd, a kisebb nyakméret alkalmazásától a MuCell-féle műanyagcsökkentési módszerekig.

Az Interpack rendezvényére május 4. és 10. között kerül sor Düsseldorfban. A UNITED CAPS a kiállítás 10-es csarnokában, a D67-es standon lesz megtalálható. A stand látogatóinak számos lehetősége nyílik arra, hogy jobban megismerhessék a UNITED CAPS azon elkötelezett vállalásának részleteit, hogy fenntarthatóbb, biztonságosabb és innovatívabb csomagolást dobjon piacra a UNITED WE STAND (Egységben az erő) jelmondat jegyében.