Videók

IMG 5399

Célegyenesben a Grafikarácsony 2018, főpróba a Kongsberg kivágóasztalon

A Hillebrand Nyomda emlékére

Sopronban a Hillebrand Nyomda Csengery utcai telepén beszélgettünk Hillebrand Imrével, a nyomda tulajdonosával. A rövid videó a Soproni Nyomdászat történetét és a Hillebrand Nyomdát bemutató Magyar Grafika cikkekhez kiegészítés. Szerzők: V. Ecsedy Judit, Faludi Viktória

Kontaktvadász

A Magyar Grafika Kontaktvadász címmel új rovatot indít, amiben qr-kódok segítségével, egyetlen kattintással telefonja névjegyzékébe másolva bővítheti kapcsolatrendszerét az olvasó. Az érzékeny adatokat védetten, csak kompetens felhasználókhoz juttatjuk el, miközben a felhasználó modern és kényelmes módját választhatja kapcsolatrendszerének karbantartására, bővítésére. A rovatban szereplő személyek felkéréses alapon vagy jelentkezés útján kerülhetnek a válogatásba,

Magyar Grafika 2018/3, Stanctechnik, kötészet

Júniusi számunk 3 melléklet mutációja körül a Canon 7-féle digitális nyomatmintát tartalmazó "hibrid", névre szóló különszám megjelenésének utolsó gyártási fázisát a vágást láthatjuk Végh László dónos videóján.

Partners Magyar Grafika különkiadás borító nyomtatása

Igepa Magyar Grafika különkiadás júniusi borító

Canon belívek nyomtatása

Magyar Grafika digitális melléklet nyomtatása

2018/2 csomagolóanyag-gyártással kiemelten foglalkozó számunk már háromféle digitálisan nyomtatott extra melléklettel jelent meg. A mellékletek egyben nyomatminták is. Az Igepa melléklete az általuk forgalmazott DCP digitális papírra készült, míg a Koenig & Bauer különszámainak bortója stílusosan a hajtogatott dobozkartonok legnépszerűbb alapanyagára, a Metsa Group GC1-es kartonjára készült. A digitálisan nyomtatott mellékletek kivitelezésében a Stanctechnik Digital csapata jeleskedett.

Magyar Grafika IGEPA különkiadás melléklettel

2018-tól a Magyar Grafika különkiadás mutációkkal bővülve jelenik meg. Első, februári megjelenésünk az IGEPA külön 16 oldal tartalmát juttatja el a tematikában leginkább érintett VIP olvasóknak. A melléklet digitális nyomtatással készült és egyben tesztnyomat és papírminta is. E számunk az IGEPA által forgalmazott DCP digitális papírt mutatja be a Stanctechnik Digital Xerox berendezésén nyomtatva. A digitális technológia lehetőségeivel éve lehet névre szóló is az így előállított VIP melléklet.

Lézeres kivágás

Papír karácsonyfadísz pályázatunkra beérkezett munkák közül több hagyományos stancolási eljárással nem kivitelezhető, de még a lézeres kivágó berendezés operátorának is feladta a leckét. Ezt a mintát a PRSC bemutatótermében készítette Iváncsics Péter ügyvezető igazgató.