Új Ricoh Pro™ C7200X sorozat

Az öt színes Pro C7200X (Graphic Arts Edition) sorozat nyomdai területre és felhasználáshoz készült, miközben a négy színes ProTM C7200 sorozatot úgy tervezték, hogy csökkentse az egyes vállalatok nyomtatási központjának működési költségeit.

A rendkívül sikeres Pro C7100X platformhoz képest az in-line automatikus kalibrációnak köszönhetően magasabb fokú színstabilitással és automatikus beállítási funkcióval rendelkezik. Ezen kívül az ötödik nyomtató állomás szélesebb körű felhasználási lehetőséget nyújt az értéknövelt nyomtatási megoldásokhoz az új, egymenetes (single-pass) fehér és CMYK nyomtatásnak köszönhetően, ami például a színes hordozóknál jelent fejlődést. A Pro C7200X sorozat már láthatatlan, de UV sugárzás mellett látható vörös festékkel is rendelkezik, amely ideális a belépő szintű biztonsági alkalmazásokhoz. A nemrég bevezetett neon pink, valamint a fehér, a lakk (clear) és a neon sárga tonerek alkotják az ötödik színlehetőséget.

A teljesítmény és a nyomtatási sebesség is tovább nőtt, a 95 vagy 85 lap/perc modellekkel az auto duplex hosszúív nyomtatás 700 mm-ig, egyoldalasan akár 1260 mm-ig is elérhető. A képminőség kiemelkedő, 2400 x 4800 dpi. Csakúgy, mint a teljesítmény számos médiatartományban, amelynek felső határa akár 360 g/m2. Az új modellek továbbfejlesztett in-line munkabefejező egységekkel rendelkeznek. Az új opciók közé tartozik a GBC eWire kötés, a BDT nagyméretű ívek fogadására alkalmas nagykapacitású adagoló és a Plockmatic nagyméretű ívhez tervezett kirakóegység. Az új, intuitív 17 hüvelykes kezelőpanel rendkívül leegyszerűsíti a használatot.

Digital Front End-ek széles skálája érhető el: Fiery, GWNX, TotalFlow Print Server és Heidelberg Prinect vezérlő egyaránt. Ez a nagy teljesítményű digitális nyomdagép kiválóan integrálható a különböző munkafolyamat-megoldásainak köszönhetően.

“Az új Ricoh Pro C7200X sorozat rendkívüli képességekkel rendelkezik” - mondta el Eef De Ridder, Ricoh Europe Kereskedelmi és Nyomdaipari Igazgatója. “Ez a rendszer a mai piac minden igényét kielégíti, amely lehet akár a komplexebb munkák elvégzése vagy az egyes folyamatok gyorsabb és változtatható átfutási ideje. Ezek a fejlesztések kiemelkedő minőséget, teljesítményt és használhatóságot biztosítanak, melyekkel nagyszerű és vonzó eredmények érhetők el zökkenőmentesen. Biztos vagyok benne, hogy azok a haladó szellemiségű nyomdaipari vállalatok, akik ebbe a nyomdagépbe fektetnek, ki fogják érdemelni ügyfeleik elégedettségét és lojalitását”

A Ricoh Pro C7200X sorozat április 10-én mutatkozik be a portugáliai Lisszabonban, majd Európa-szerte az Art of the New 2018 eseményein lesz megtekinthető a tavasz folyamán.