Teljes körű dokumentumbiztonság és termelékenység

Oláh Viktória · 2019. február 4., 20:59

A képalkotó megoldások terén világelső Canon európai divíziója büszkén mutatja be az új 3.8-as verziójú firmware-t alkalmazó, harmadik generációs imageRUNNER ADVANCE platform harmadik kiadásának 7 sorozata és 26 terméke által a díjnyertes imageRUNNER ADVANCE sorozat minden eszközéhez kínál frissítéseket.

Daniel Woodstock, a Canon Europe termékmarketing igazgatója elmondta, hogy „a Canon elkötelezett a legfejlettebb irodai technológiák fejlesztése mellett és folyamatosan frissíti hardvereit és szoftvereit, hogy intelligens dokumentumkezelési megoldásaival növelje a termelékenységet az irodai környezetekben. Legfontosabb számunkra, hogy szolgáltatásainkkal az irodai felhasználók zökkenőmentesen, kényelmesen és környezetbarát módon dolgozhassanak, dokumentumaikat maximális biztonságban tudva.”

Biztonságos dokumentumkezelés Az adatvédelem prioritás minden vállalkozás számára. A Canon sokszor bizonyított, kategóriagyőztes biztonsági megoldásaira alapozott új eszközgeneráció magában foglalja a korábbi kiadások rendkívül fontos biztonsági megoldásait, mint az FIPS140-2 szabványt alkalmazó, az adatok automatikus titkosítását végző merevlemez-titkosítást (HDD Encryption). A még magasabb fokú biztonság érdekében indításkor rendszerellenőrzést hajt végre, ez a Root of Trust (ROT) technológia. Ezáltal hackerek nem tudják megkerülni multifunkciós nyomtatók biztonsági mechanizmusait, hogy bizalmas üzleti információhoz jussanak. Az új Syslog eseménynaplózás valós idejű biztonsági információkat szolgáltat az eszközről, melyeket elismert szabványokat alkalmazó, független fél által rendelkezésre bocsátott technológia segítségével lehet elemezni. Emellett a Syslog funkcióknak köszönhetően a termékcsalád könnyebben integrálható bármely biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) szerverrel, és a rendszergazda a tényleges és lehetséges biztonsági problémákat valós időben megelőzheti, az esetlegesen bekövetkező bűncselekményeket felderítheti. A nagyobb átláthatóság miatt az adatokkal kapcsolatos visszaélések kivizsgálása és kezelése egyszerűvé válik. Az adatok titkosítását, valamint az imageRUNNER ADVANCE eszközökkel létrehozott szkennelt dokumentumok és e-mailek sértetlenségének ellenőrzését digitális tanúsítványok teszik lehetővé. A biztonsági tanúsítványok Egyszerű tanúsítványbeiktatási (SCEP) protokollal vagy Hálózati eszközök tanúsítványigénylési (NDES) szolgáltatással végrehajtott automatizált regisztrálása minimálisra csökkenti az adminisztrációt, hiszen önállóan frissíti a készüléken a biztonsági tanúsítványokat. Ahogy Daniel Woodstock fogalmazott: „az információ a vállalkozás legértékesebb vagyona. Legújabb platformfrissítésünk olyan páratlan, többszintű védelmi vonalat képez, amely az összes hálózati eszközön garantálja az érzékeny adatok megóvását”. Az elkövetkező hónapokban a Canon további fejlesztéseket tervez az információbiztonsági rendszerek terén, melynek érdekében tovább erősíti a termékintegrációt például a futásidejű detektálás vonatkozásában, az illetéktelen behatolás elleni megnövelt védelem céljával.

Személyre szabható és mobilis Az imageRUNNER ADVANCE eszközök legfrissebb kiadásának intuitív kialakítása optimális felhasználói élményt nyújt, hiszen a felhasználói felület testre szabható és rugalmas az egyszerűbb munkafolyamatok érdekében. A főmenü funkciók, a gyorsmenü és az új idővonal funkció kombinálásával az eszközök el tudják tárolni a felhasználói folyamatokat, a múltbeli vagy ismétlődő munkákhoz gyorsbillentyűk rendelhetők. A vállalkozások számára fontos, a mobilitás, a munkavégzés sok helyen nem helyhez kötött. Az eszközök QR-kódos közvetlen csatlakozása lehetővé teszi az iOS-felhasználók számára a közvetlen wificsatlakozást az alapértelmezett iOS-kameraalkalmazáson vagy a Canon PRINT Business (CPB) funkción keresztül. A szkennelés során optikai szövegfelismerés (OCR) mód áll rendelkezésre, így garantálva 25 európai nyelv pontos azonosítását. A személyre szabási és csatlakoztatási lehetőségek széles választéka a teljes eszközkínálatra jellemző és jelentősen javítja a munkaerő termelékenységét. Daniel Woodstock azt is kifejtette, hogy „mivel az információkezelés egyre inkább a digitális csatornák felé tolódik, azt akartuk, hogy ügyfeleink az eddigieknél is jobban kézben tarthassák költségeiket és folyamataikat. Az imageRUNNER ADVANCE platform harmadik kiadása időt és erőforrást takarít meg, ugyanakkor növeli a termelékenységet.” Az ügyfelei körében eddig is népszerű, a Buyers Laboratory (BLI) szervezet díjával jutalmazott felhőalapú megoldását, az uniFLOW Online-t a Canon minden eszköznél frissítette, ezáltal a belső folyamatok egyszerűsödtek, és ennek előnyeit a vállalatok is érezhetik. Az uniFLOW Online 2019.1 új funkciókat is kínál, mint például a Print from Cloud felhőalapú nyomtatás és a kompatibilitás számos szolgáltatóval (Box, Dropbox, Evernote®, Google Drive ™, Microsoft OneDrive® és Microsoft SharePoint® Online). „Felismertük, hogy nem létezhet minden vállalat számára megfelelő megoldást biztosító eszköz” – összegezte Daniel Woodstock. „Ezért a harmadik generációs imageRUNNER ADVANCE harmadik kiadását úgy alakítottuk ki, hogy maximálisan személyre szabható szolgáltatást nyújtson ügyfeleinknek az egymással mindenben kompatibilis modellek és funkciók széles választékának köszönhetően”.