Szívünk fölött a Magyar Grafika logó! 1. rész

Matusek-Faludi Viktória · 2021. augusztus 27., 13:05

Kirándulni jó. A szakmai kirándulás jó is és hasznos is. Nemcsak inspiráló ötleteket, távolból nem érzékelhető információkat szerezhetünk, a személyes kapcsolattartás partnereinkkel, ugyanakkor a csapatunk tagjaival is erősödik egy tartalmas szakmai kiruccanás során.

Szakmai kirándulásunk első napját a Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpont pompás felszereltségének megtekintése és lelkes tanárainak társasága koronázta meg. Sántáné Fazekas Tünde, Kaposvári Zsuzsanna, Kovács Sándor, Somogyi Viktor, Opauszki Pál, Andódy István György, Szabados Nelli kollégáknak köszönjük, hogy az évkezdés sűrű teendői mellett a tanműhely előcsarnokában közös vacsorával zárhattuk a napot. Nagy szeretettel és hálával gondolunk azokra a szakmai képzésben résztvevő, azt támogató kollégákra is, akik együttes munkával ezt a remek képzési központot életre hívták. Köszönjük, a szakma nevében is! A beszélgetésünk során Sántáné Tünde hangsúlyozta, hogy annyi korszerű és új dologgal kívánják fenntartani a diákok számára oktatott tananyag frissességét, hogy ez számukra egy is egy folyamatos tudásbővítési és tanulási programot ad, ami csak a lelkes és elhivatott tanári gárdájukkal lehetséges. Nagyon jó volt látni, hogy jó kezekben a szakmai képzés jövője, mert minden eszköz csak annyit ér, amennyit a vele dolgozó szakember tudásával ki tud hozni belőle és azt a tudást át is képes adni. Nos, Békéscsabán nemcsak a lehetőség van meg, tanárok, sőt elhivatott nyomdász szívű pedagógusok tanítják a szakmát úgy, hogy a termelésbe kikerülő frissen végzett szakemberek használható és modern eszközökkel kompatibilis tusdásukkal indíthatják pályafutásukat a nyomdaiparban.

Érkezésünk napjára készült el az előtér dekorációja szakmatörténeti relikviákkal és a diákok által készített tablókkal, amin a nyomdaipar fejlődésének fontosabb mérföldköveit vették számba. A jövő mellett a gyökerek is rendkívül fontosak. Ez a kis időutazás, ami a tanműhelybe érkezvén fogadja a látogatót a szakmai alázat és tisztelet legjobb példája. A folyosón, mint időkapun átlépve a 21. század csúcsberendezései várják azokat a diákokat, akik a jövő nyomdaipari szakemberei lesznek.

Képgaléria