Rolam GS 1100 típusú dobozragasztógép

A Print 2000 Kft. a tavalyi évben megrendelt, majd az év második felében üzembe helyezésre is került gépsora egy Rolam GS 1100 típusú dobozragasztógép. A berendezést a Hesse Trade Kft. forgalmazza így az üzembehelyezés, illetve a garanciális szervizfeladatok is a Hesse Trade-hez tartoznak.

Kovács András a Print 2000 Kft. ügyvezető igazgatója úgy foglalta össze véleményét, tapasztalatait erről a beszerzésről: örül a döntésének, hogy ezt gépet választotta. A szállítással, telepítéssel kapcsolatosan pozitív meglepetés érte, előzetesen több nehézségre számított. A használat során felmerült extra igényeket rugalmasan kezelte a Hesse Trade, gyakorlatilag minden kérést meg tudott oldani a segítségünkkel. A gépet azóta is folyamatosan használják hamar megtanulták annak kezelését, beillesztették a termelésbe.

A ROLAM GS1100 gép fontosabb paraméterei:

  • 1100-as max. kiterített méret,

  • 1, 3, crash-lock, valamint 4-6 pontos dobozok ragasztására is alkalmas

  • Motoros memóriás beállítás (az 1-3 pontos dobozoknál a beállítás jelentősen lerövidül)

  • HHS 4 csatornás hideg pisztolyos ragasztó rendszer

  • 2 fejes plazmaegység a fóliázott dobozok felületi kezelésére (így nincs szükség meleg ragasztóra)

  • Beépített ejector (hibás dobozok kiadására)

A berendezés 210-800 g/m2-tömeg közti, és A/B/E hullámkarton alapanyagból képes dobozt hajtogatni, ragasztani, akár 400 m/perc sebességgel. Az adagolóban vibrációs motor dolgozik a könnyebb adagolás, elválasztás érdekében, melyet új típusú adagolókések is segítenek. A berendezés úgy nevezett ’crash lock’ aljú – azaz önzáró – valamint 4 és 6 ponton ragasztott dobozokat is képes készíteni. Ezek előállítását speciális, osztott kialakítású felső présszalag segíti. A gép felszerelhető extra funkciókkal, az opciós listában megtalálható többek között a tépő és szilikonszalag applikátor, forgatóasztal, táskás hajtógatóegység.