PRISMAcolor Manager a Canontól

Canon - Oláh Viktória · 2023. május 23., 19:00

A Canon bemutatja a PRISMAcolor Manager-t az egyszerűbb színmérés és színhitelesítés érdekében, az összes CMYK digitális nyomdagép számára

A Canon Europe bemutatta a PRISMAcolor Manager felhőalapú színkezelő szoftvert, amely lehetővé teszi a kereskedelmi és házon belüli nyomtatási szolgáltatók (PSP-k) számára, hogy több helyszínen mérjék és hitelesítsék a színeket a Canon és nem Canon CMYK (színes) tintasugaras és toneres nyomdagépekben . A PRISMAcolor Manager egyszerű, lépésről-lépésre történő, a minőséget és a konzisztenciát szigorúan ellenőrző folyamat segítségével ellenőrzi a színpontosságot az elismert iparági szabványokon keresztül, például a FOGRA és az IDEAlliance által meghatározott szabványokkal, vagy a felhasználó által meghatározott célokkal és megengedett eltérésekkel, lehetővé téve a kezelők számára a nyomtatott színek összehasonlítását és pontos másolását.

A PRISMAcolor Manager a digitális színmérési folyamat egyértelmű strukturálásával, az eredmények megjelenítésének és elemzésének egyszerűsítésével, valamint a különböző nyomtatók színmérési eredményeinek összegyűjtésével egyszerű módot kínál a házon belüli nyomtatási szolgáltatóknak (PSP-k) a digitális nyomatok színminőségének megerősítésére és megjelenítésére a kiválasztott célértékkel összehasonlítva. A PRISMAcolor Manager hitelesíti és osztályozza az elemzés eredményeit a meghatározott szabványokhoz képest.

Intuitív kezelőfelületének köszönhetően a szoftver bármely kezelő által használható, ezzel időt és erőforrásokat megtakarítva. A PRISMAcolor Manager egyszerűen, lépésről-lépésre bemutatja a kezelőnek, hogyan kell elvégezni a színméréseket, az inicializálástól a jelentések létrehozásáig. A PRISMAcolor Manager csökkenti a pazarló félrenyomtatásokat, és segít a hibák minimalizálásában, akár úgy, hogy a mérési ábrákat automatikusan a megfelelő beállításokkal küldi el a PRISMAsync- vagy Fiery-vezérlővel vezérelt eszközre, akár úgy, hogy a helyes színminőségi beállításokat a képernyőn utasításként jeleníti meg a kezelő számára. A mérés során az illusztrációk valós idejű visszajelzést és ellenőrzőjeleket adnak az egyes lépések helyes elvégzése után.

A PRISMAcolor Manager használatával a kezelők négyféleképpen hagyhatják jóvá a színminőséget:

  1. A PRISMAsync nyomtatószerverről a megfelelő beállításokkal kinyomtat egy tesztábrát, amelyet a digitális nyomdagép belső színérzékelői mérnek. A jóváhagyások ezután feltöltésre kerülnek a PRISMAcolor Managerbe. Ez az egész folyamat automatikusan történik.

  2. A PRISMAcolor Managerből egy ID-kódolt tesztábra automatikusan kinyomtatható a megfelelő színbeállításokkal egy PRISMAsync- vagy Fiery-vezérlővel vezérelt CYMK motorra, és könnyen mérhető egy kompatibilis X-Rite i1 Pro vagy iSis mérőeszközzel, a validációs eredményeket a teszt ID-n keresztül a teszthez kapcsolva.

  3. Az ID-kódolt tesztábrát letölti a PRISMAcolor Managerből, és kézzel kinyomtatja bármely SNMP-képes CMYK (színes) nyomtatón a PRISMAcolor Managerben megjelenített színminőségi beállítások használatával. A grafikon ezután a PRISMAcolor Manager segítségével egyszerűen mérhető egy kompatibilis X-Rite i1 Pro vagy iSis mérőeszközzel, és a validációs eredmények a teszt ID-n keresztül a teszthez kapcsolódnak.

  4. A színhitelesítésre szolgáló szabványos tesztábra mérése a PRISMAcolor Manager segítségével történik, a hitelesítéshez egy kompatibilis X-Rite i1 Pro vagy iSis mérőeszközt használnak.

Jennifer Kolloczek, a Canon Europe európai tervezésért, marketingért és innovációért és nyomdagépekért felelős főigazgatója a következőket nyilatkozta: “A színkonzisztencia ellenőrzése és optimalizálása alapvető fontosságú a nyomtatási szolgáltatók számára, és a professzionális nyomtatás egyik legkritikusabb szempontja. A színminőség ellenőrzése és annak biztosítása, hogy az megfeleljen az iparági szabványoknak, nagyon időigényes és összetett lehet, és gyakran színszakértőre van szükség. Az egynél több nyomtatótípussal vagy nyomtató beszállítóval rendelkező nyomtatási szolgáltatók számára még nagyobb kihívást jelenthet a színkonzisztencia és -minőség mérése és elemzése a különböző eszközökön. A PRISMAcolor Manager egy egyszerű, nyomtató-agnosztikus eszközt (különböző rendszerekkel együttműködő, adaptációt nem igénylő eszköz) biztosít a PSP-k számára e folyamatok támogatására. Könnyen használható felhasználói felülete pedig lehetővé teszi, hogy a kezelők minden szinten elvégezhessék a validálást.”

A PRISMAcolor Manager 2023. májusától lesz elérhető a PRISMA Home-on keresztül, amely az összes PRISMA Cloud eszköz és alkalmazás otthona. A PRISMAcolor-ral kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.canon.hu/business/products/software/prismacolor-manager/