PPDexpo 2022 – Óvatos várakozás – erős újraindulás

Tóth Gábor · 2022. június 17., 07:05

Egy év csúszással, 2022. május 24-én ismét megnyitotta kapuit a PPDexpo és társkiállítása a SignExpo. A Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesületnek (PNYME), a nyomdaipari szakkiállítás főszervezőjeként az idei évben számos kihívással kellett szembenéznie a szervezés és lebonyolítás során.

A rendezvény három napja (2022. május 24-26.) alatt 100 kiállító várta a technológiai újdonságokra és érdekességekre, vagy éppen csak a személyes találkozásokra és elmélyült beszélgetésekre kiéhezett szakmai közönséget. Az Expo-ra több mint 4500-an regisztráltak elő, a látogatók száma pedig meghaladta a 3500 főt. Ez a statisztika mind a kiállítói, mind pedig a látogatói oldalon összemérhető és szinte teljesen megegyezik az előző 2019-es rendezvény számaival.

Akik kilátogatták a rendezvényre, azok számos izgalmas kísérőprogramon, workshopon, könyvbemutatókon, izgalmas szakmai előadásokon és nívós díjátadókon vehettek részt. Az idei programban kitüntetett szerepet kapott az oktatás, ezért az ország összes szakképzőhelyét meginvitáltuk. Az Expon önálló standterületet alakítottunk ki a szakiskolák és a rendezvényre kilátogató közel 300 diák számára, akik szervezett túrákon ismerkedhettek meg a szakmájuk szereplőivel és a legújabb technológiákkal. Ugyancsak a diákoknak szóló programok között került megrendezésre a GrafiKALAND a Magyar Grafika szervezésében.

A PPDexpo, mint hazánk és a régió egyetlen nyomdaipari szakkiállítása, 2022-ben nehezített körülmények között is bizonyította, hogy az iparnak igenis szüksége van erre az eseményre. A kiállítóktól és a látogatóktól kapott hasznos visszajelzéseket és értékeléseket hálásan köszönjük, azokat figyelembe fogjuk venni a következő kiállítások tervezésekkor, hiszen a PNYME célja az esemény továbbfejlesztése és bővítése a nyomdaipar mindenkori aktuális igényeinek megfelelően.

Tekintettel arra, hogy 2024 (remélhetően) ismét Drupa-év lesz, így a következő nagyszabású PPDexpo-t 2025-ben tervezzük megrendezni. Addig is, a 2022-es PPDexpó/SignExpo hangulatát felidézendő, mindenkinek ajánljuk megtekintésre az alábbi linken elérhető kisfilmünket!

Találkozzunk 2025-ben ismét a PPDexpo-n!