PosterArtist a Canon nyomtatók felhasználói számára

A mai napon a Canon Europe bemutatta a „PosterArtist” új webes verzióját , amely megkönnyíti a házon belüli plakáttervezést és nyomtatást. A poszterkészítés megkezdéséhez mindössze egy kompatibilis Canon nyomtatóra és a PosterArtist oldalhoz (http://posterartist.canon) való hozzáférésre van szükség, ahol sablonok, képek, betűtípusok, Clipart elemek és ikonok széles választékát találja.

Ez az ingyenes online poszterkészítő szoftver a Canon készülékek széles skálájával kompatibilis, beleértve a széles formátumú imagePROGRAF szériájú nyomtatókat, az imagePRESS termelési célú nyomtatókat, a többfunkciós imageRUNNER szériájú készülékeket, a sokoldalú iSENSYS modelleket, egészen a PIXMA és MAXIFY szériába tartozó otthoni és kis irodai nyomtatókig.

Hiro Imamura, a Canon Europe digitális nyomtatásért és megoldásokért felelős marketing és innovációs divíziójának alelnöke a következőket mondta: „A nyomtatott poszterek továbbra is az egyik leghatékonyabb módot kínálják arra, hogy egy termék, szolgáltatás vagy esemény ismertségét növelhessük. Legyen szó nagyszabású értékesítési kampányról, a helyi termelői piacról vagy közösségi eseményről, a PosterArtist webes verziója lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy lenyűgöző promóciós alkalmazásokat készítsenek, teret adva kreativitásuknak és tovább növelve nyomtatójuk értékét. Eddig azoknak az ügyfeleknek, akik posztereket szerettek volna készíteni komplex tervezőcsomagokba kellett beruházniuk, és jelentős időt kellett tölteniük azzal, hogy kitalálják, hogyan használják azokat. Mostantól a PosterArtist intuitív felhasználói felületének segítségével minden Canon-ügyfél – a professzionális grafikai tervezőktől az otthoni felhasználókig – egyedülálló posztereket, szórólapokat és bannereket készíthet, függetlenül attól, hogy milyen szintű tervezési szakértelemmel rendelkezik. S mivel a szoftver bárhonnan elérhető, a magán- és üzleti felhasználók teljes rugalmasságot élvezhetnek poszteralkalmazásaik testreszabását illetően, hogy azok mindenképp megfeleljenek a mai világ változékony munkamódszereinek.”

Készítsen gyorsan és egyszerűen eredeti posztereket Canon nyomtatók segítségével

A PosterArtist a folyamat elejétől a végéig végigvezeti a felhasználót a posztertervezés és nyomtatás szakaszain. Azok számára, akiknek már egyértelmű elképzelésük van arról, hogy mit szeretnének tervezni, egyszerűen kiválaszthatják a „Poszter”, a „Szórólap” vagy a „Banner” menüpontot az „Alkalmazás tervezése” menüből. Illetve azok, akiknek már van konkrét céljuk, lehetőségük van a „Téma kiválasztása” opció használatára, amely lehet például „Kiskereskedelem/forgalmazás” vagy „Értékesítés”. Az „Automatikus tervezés” opció segítségével „nulláról” indulva készíthet posztereket, szórólapokat és bannereket. Egy olyan kategória kiválasztásával, mint például az „Élelmiszerek és italok” vagy az „Újonnan megnyitott” opció, valamint a cím és a képek megadásával többféle tervezési lehetőség generálható.

A felhasználók a PosterArtist több millió jogdíjmentes fotóhoz való hozzáférésének köszönhetően – amelyet fotóügynökségi képeket tartalmazó könyvtárak (Pexels, Pixabay és Unsplash) biztosítanak – minták és képek széles skálájából választhatnak, vagy saját képüket is importálhatják. A poszter-, szórólap- és bannersablonok széles választékával a felhasználók testre szabhatják terveiket, hogy azok a különböző ágazatokat – a kiskereskedelemtől és a forgalmazástól kezdve a vendéglátáson át az oktatásig – a kívánt módon megjeleníthessék.

Az arany és ezüst textúrahatások segítségével kiemelkedő „utolsó simításokat” végezhet az elkészítendő képen

Számos Canon készülékkel kompatibilis módon az újonnan kifejlesztett képfeldolgozási technológiának köszönhetően arany és ezüst textúraeffektusok használhatók a dizájn kiemelésére