PAPÍR: FŐ TÁMOGATÁS A TANULÁSHOZ

Faludi Viktória · 2021. január 5., 09:01

Gyorsan digitalizálódó világban élünk, egy olyan világban, ahol a digitális eszközök egyre finomabban integrálódnak mindennapi életünkbe.

Ezek az eszközök rendkívül hatékonyak - a zsebünkben lévő okostelefonok milliószor erősebbek, mint a NASA⁠1 számítógépe, amely az első embereket a Holdra küldte -, és forradalmasítják életünket. Csak néhány kattintás szükséges a hozzáféréshez, otthon kényelméből, kedvenc zenéjéből vagy filmjéből, konzultáljon a választott médiával, ismerje meg a legfejlettebb témát, vásároljon, vegyen részt videokonferencián

A digitális technológiák rengeteg szolgáltatást nyújtanak nekünk, olyannyira, hogy egyesek már elavultnak tartják a papírt. Azonban ezzel előre ittunk a medve bőrére, mert, ha oktatásról és tanulásról van szó, a papír továbbra is a király marad.

A szöveg jobb megértése érdekében olvassa el papíron Inkább papíron vagy képernyőn olvas? Erre a kérdésre Naomi Baron, a Washingtoni Amerikai Egyetem nyelvészprofesszora által megkérdezett hallgatók több mint 80% -a válaszol “papír” -ra. Még jobb, hogy 92% úgy véli, könnyebb a papír szövegre koncentrálni, mint a digitális médiára. Naomi Baron⁠ szerint “a nyomtatott szöveg segít nekünk hosszú szövegeket olvasni, koncentrálni, fogalmakat megragadni, reflektálni az imént olvasottak jelentésére”.