Nyomdaipari Képző- és Tudásközpont

Szarvas Péter · 2020. január 26., 22:42

A napokban Varga Tamás alpolgármester úrral a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma telephelyén jártunk és megtekintettünk, hogy áll a Békéscsabai Nyomdaipari Tudás-és Képzőközpont kialakítása. Megelégedéssel tapasztaltuk, hogy a közel 2 milliárd forintos beruházás jó ütemben halad.

A fejlesztés forrását a Magyar Kormány biztosítja a Modern Városok Program keretében. Két nagy eleme van a beruházásnak: egy új tanműhely kialakítása, illetve a kollégiumi férőhelyek korszerűsítése jelenleg is zajlik. És hamarosan a második elem, a korszerű nyomdaipari gépek és technológiai berendezések beszerezése is megkezdődhet.

Békéscsaba hagyományosan a nyomdászat vidéki fellegvára. Ezért is bír hatalmas jelentőséggel a Nyomdaipari Képző- és Tudásközpont, melyben a fiatalok 21. századi körülmények között, modern nyomdaipari berendezéseken sajátíthatják majd el a legjobb szakemberektől a nyomdász szakma minden csínját-bínját. A szektor valamennyi szereplőjének közös célja, hogy egy olyan korszerű, országos beiskolázású és nemzetközi szintű nyomdaipari szakképző intézménnyé váljon, amely mind minőségében, mind mennyiségében ki tudja szolgálni az iparág hazai humán-erőforrás igényét.