Népszerű a Ricoh Pro™ C5300 színes digitális nyomdagép

Az IDC adatai szerint a Ricoh a 2020-as kihívásokkal teli üzleti környezet ellenére számos ágazatban növelni tudta piaci részesedését az EMEA-régióban.

Az EDP-díjas, Ricoh Pro C5300s sorozat, a Ricoh vágottlapos színes digitális nyomdagépeinek egyike. A berendezés értékesítési volumene az IDC Hardcopy Peripherals Tracker 2021Q1 című negyedéves jelentése szerint növelte a Ricoh piaci részesedését a legfontosabb területeken. A jelentés szerint:

  • A Ricoh egységnyi piaci részesedése a 2019-es 22,1%-ról 26,8%-ra növekedett 2020-ban az IDC EMEA-régióra vonatkozó számításai szerint, a színes lézernyomtatók kategóriájában.
  • Az IDC színes lézer alapú belépő szintű termelő kategóriájában a Ricoh darabonkénti piaci részesedése a 2019-es 22,6%-ról 2020-ban 27,6%-ra nőtt.

A Ricoh Pro C5300s sorozat a Ricoh vágottlapos portfóliójának legújabb modellcsaládja. Azért fejlesztették ki, hogy a kisebb nyomdák, copyshopok és a vállalati in-plant részlegek számára lehetővé tegye a kis- és közepes példányszámú alkalmazások, például brosúrák, katalógusok, szórólapok, névjegyek és borítékok előállítását.

Elődje, a Ricoh Pro™ C5200s sikerére építve nagyobb gyártási rugalmasságot, jobb nyomtatási minőséget és szélesebb körű szolgáltatást tesz lehetővé.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, szerint: “Ezek a piaci részesedés-növekedések számos kulcsfontosságú ágazatban azt mutatják, hogy a Ricoh Pro C5300-vel egy egyértelmű igényre sikerült választ adnunk. Egy kivételesen kihívásokkal teli időszakban a nyomdaipari felhasználók egy kiváló minőségű, sokoldalú megoldást keresnek. A számos kreatív alkalmazás akár 80 lap/perc sebességgel történő előállításának képessége, havi 450 000 A4-es lap maximális nyomtatási mennyiség mellett, olyan rugalmas termelékenységet biztosít, amely növeli a nyereségességet.”

További információkért látogasson el a www.ricoh.hu oldalra.