Nem is hinné, hogy milyen sok múlik a páratartalmon! - Videó

Kispál Ádám, Condair Systems Hungary · 2021. február 12., 13:00

A 40%-os páratartalom csökkenti a költségeket és véd a vírusokkal szemben.

Az optimális levegő páratartalom több iparágban is fontos a termékek minőségének biztosításához és az elektrosztatikával szembeni védekezéshez. Ugyanilyen fontos az egészség megőrzése érdekében az épületekben, hiszen a vírusok gyorsabban terjednek és fertőzőbbek száraz levegőben, zárt térben. Az aktuális videó elmagyarázza, miért. Amennyiben túl száraz a levegő, akkor az anyag megváltozása vagy az elektrosztatikus feltöltődés termelési zavarokhoz és többlet költségekhez vezethet. A vízmegkötő anyagok, pl. a papír, karton, fa vagy textilrostok feldolgozása különösen érzékeny erre. A mikroelektronikától az élelmiszeriparig a legkülönbözőbb iparágakban garantálhatja az állandó, optimális páratartalom a minőséget és a gyors, zavartalan termelést.

A száraz levegő beteggé tesz

Ezen felül a munkahelyi egészség a siker egyik legfontosabb tényezője. Ebben jelentős szerepe van a levegő páratartalmának: A 40% relatív páratartalom alatti, túl száraz levegő beteggé tesz. Télen a korona világjárvány nélkül is gyakoribbá válnak az influenzahullámok és a légúti fertőzések. Kutatások megmutatták, hogy az immunvédelem és a vírusok élettartama közvetlenül függ a páratartalomtól. Az optimális levegő páratartalom segít az egészség megóvásában.

Levegő párásítás utólagos beszerelése

Több régi gyártócsarnokba és irodába a klímaberendezés hiánya vagy túl kicsi méretezése miatt csak a direkt helyiség párásítás építhető be. Ezek a rendszerek rugalmasan beépíthetők, és lehetővé teszik a párásítás adott épületrészre történő korlátozását, tehát ez a legegyszerűbb és legkedvezőbb megoldás. Az aktuális levegő párásító rendszerek magasnyomású fúvókákkal működnek, és csak csekély energiaköltséggel járnak. A víz speciálisan, higiénikusan kerül előkészítésre.

» Infó csomag:

Igényelje itt a díjtalan infó csomagot: Gyártás, egészség és műszaki megoldások