Mesterséges intelligencia a Office alkalmazásokban

A Microsoft 2023 folyamán szeretné megragadni a mesterséges intelligencia lehetőségét, és felszabadítani a Prometheus modell néhány olyan funkcióját és erejét, amelyekről eddig még nem beszélt nyilvánosan. ChatGPT-szerű mesterséges intelligencia alkalmazásával a Wordben, PowerPointban és Outlookban a Microsoft és a Google csatát indít a keresés és az MI jövőjéért.

A Microsoft arra készül, hogy bemutassa, hogyan alakítja át új, ChatGPT-szerű mesterséges intelligenciája az Office termelékenységi alkalmazásait. Miután a hét elején bejelentette és bemutatta Prometheus modelljét az új Bing keresőmotorjában, a Microsoft most arra készül, hogy megmutassa, miként terjed ki ennek hatása az olyan alapvető alkalmazásokra, mint a Word, a PowerPoint és az Outlook.

The Information korábban arról számolt be, hogy a GPT modelleket tesztelték az Outlookban a keresési eredmények javítása érdekében, emellett az e-mailekre adott válaszokat javasló funkciókat és a Word-dokumentum integrációt is kipróbálták a felhasználók íráskészségének javítása érdekében. A Microsoft a minap jelentette be az új generatív AI-élményt a Microsoft Viva Salesben. Ez az Azure OpenAI szolgáltatást és a GPT-t használja az értékesítési e-mailek létrehozásához, és hasonló a Microsoft által az Outlookban tesztelt néhány funkcióhoz.

Forrás: Computerworld A teljes cikk itt olvasható