Megújult a 168 Óra hetilap és hírportál

Ádám Orsolya · 2021. február 4., 08:26

Megváltozott és megújult a 168 Óra hetilap és hírportál. Az újság címlapját ezentúl magyar képzőművészek készítik, akik hétről hétre grafikáikkkal jelenítik meg gondolataikat az aktuális címlapsztoriról. A híroldal mint 168.hu, a printhez képest saját tartalommal jelenik meg, önálló portálként működik, többek között élő videós közéleti műsorokkal és közismert műsorvezetőkkel. A weboldal friss híreket, videókat, a megújult hetilap pedig kivételes olvasmányélményt kínál.

Rakétaként feltűnő vakcinával jelent meg a 168 Óra első, megújult példánya. A hetilap szinte semmit nem hozott magával a régi külsőből: a borítón kívül a tördelés, sőt a papír és a méret is megváltozott. A címlapot ezentúl magyar képzőművészek készítik, akik a címlapsztorihoz kapcsolódó, önállóan is működő alkotásokat készítenek. A látványos grafikák nem csak egy helyen jelennek meg: animációk is készülnek belőlük.

„Riportok, interjúk, gazdasági sztorik, elemzések, tárcák, novellák, versek. A megújult 168 Óra szerzői a legváltozatosabb műfajokban írhatják meg a cikkeiket és véleményüket, de egy dolgot minden esetben szem előtt kell tartaniuk: elsősorban élményt kínálunk, aktuális és érdekes olvasmányokat. Az új külső ellenére az alapállás nem változik: továbbra is kritikus, az emberi jogok és a szabadság, valamint a saját értékeink mellett kiálló lapot kívánunk írni” – mondta el a lap tartalmi változásaival kapcsolatban Makai József, a 168 Óra főszerkesztője.

A hetilappal párhuzamosan a 168ora.hu is megújult, és 168.hu néven működik tovább. A designváltáson túl a híroldalon is jelennek meg teljesen új tartalmi elemek. A jövőben a napi híreken kívül egy 12 órás élő műsorfolyam is fut majd a felületen, amelynek első eleme Fiala János Keljfeljancsi című műsora.

A megújulás főmunkatársai: Zimmermann Zsolt, művészeti vezető Makai József, főszerkesztő Trencséni Dávid, hírigazgató Keresztesi Péter, vezérigazgató-helyettes Milkovics Pál, tulajdonos ügyvezető