LÉTREJÖTT AZ ÚJ OKTATÓKÖZPONT BÉKÉSCSABÁN

Faludi Viktória, fotó: Faludi Viktória · 2020. szeptember 11., 10:02

“Ha taníttatod az embered és elhagyja a céget az baj, ha nem taníttatod és nálad marad az még nagyobb baj!”

Lapunk megjelenésekor már birtokba vették az oktatók és diákok a Modern Városok Program keretében Békéscsabán, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium közel kétmilliárd forintos beruházással létrehozott nyomdaipari oktatóközpontját.

A nyomdászképzés zászlóshajója: a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium a békéscsabai nyomdászat szellemiségét és tradícióját viszi tovább, de nemcsak a regionális, hanem az országosan felmerülő igényeket szolgálva készültek fel az oktatásra. A modern oktatóközpont világszínvonalú eszközökkel és szakmai tudással, kétágyas kollégiumi szobákkal várja tanulóit, hogy az egész ország nyomdai szakember-utánpótlását biztosítsa. Túl azon, hogy felkészültek a termelésre alkalmas, korszerű, vadonatúj gépek-kel a trendeknek megfelelő ismeretanyag átadására, a legfejlettebb műszaki-technikai körülmények között tanulhatnak a jövő szakemberei egy hatalmas, fákkal körbevett park közepén, csupa fény és tágas terek teszik az izgalmas feladatok mellett vonzóvá az oktatási centrumot. Tálas Csaba, az iskola igazgatója és Sántáné Fazekas Tünde, a központ vezetője kalauzolt bennünket az új létesítményben, míg az átadás előtti utolsó simításokat végezték a kivitelezők

Az újonnan átadott oktatási központról részletesen beszámolunk a szeptemberi számunkban, amit előzetesen on-line is elérhetővé tettünk:

https://mgonline.hu/system/articles/2444/articles_2444_original.pdf?1599644103