Kulturális örökség napja szeptember 18!

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt 2021. szeptember 18-án a Kulturális Örökség Napjai alkalmából szervezett programsorozatára! (Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

A rendezvénysorozat keretében ismét megnyitjuk könyvtárunk kapuit a könyvek és a művészetek kedvelői előtt.

Könyvtártörténeti vezetésekkel, kalligráfiai és könyvkötészeti kézműves programokkal, a restaurátor-műhely és régi könyvek bemutatásával, interaktív Eötvös-kiállításunkkal, valamint a Korossy-kvartett és a Duo-Perpetual koncertjével szeretnénk kulturális örökségünk védelmére felhívni a figyelmet.

Az idei programsorozat részeként Pascale Andréani francia nagykövet asszony támogatása alkalmából ünnepélyes könyv-örökbefogadásra és a világhírű Dante-kódex exkluzív bemutatására is sor kerül.

Részletes programot a Kulturális Örökség Napjai hivatalos oldalán és honlapunkon talál.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Üdvözlettel: Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatója Dr. Kiszl Péter

Egyetemi Könyvtárért Alapítvány kuratóriumi elnöke A rendezvény Budapest Főváros V. kerület Belváros-Lipótváros Önkormányzata és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósul meg. – Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária Főigazgató/General Director ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár/ELTE University Library and Archives 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.