Köszöntő Gécs Bélának

Gécs Béla nyomdász, grafikus, helytörténeti kutató áprilisban töltötte be a 85. életévét. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkára Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel küldte el a napokban köszöntőjét, amelyet Béla bácsi csütörtökön délután vett át az otthonában.

Gécs Béla és felesége május 12-én délután a házuk kapujában fogadták, és onnan invitálták be az érkező vendégeket, Herczeg Tamást, valamint Hegyi Boglárkát, a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztőjét és Diós Zsoltot, a médiacentrum ügyvezetőjét, akik együtt jöttek köszönteni az áprilisban 85. életévét betöltött nyomdászt. Bár Béla bácsi most kicsit gyengélkedik, örömmel fogadta a vendégeket, és meghatottan vette át Fekete Péter köszöntőjét.

A díszes oklevél egy Márai Sándor idézettel kezdődik: „De csak egyfajta igazi hazafiság van, ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára.”

Fekete Péter államtitkár ezután a következő sorokat írta Gécs Bélának: „Méltatva kiemelkedő nyomdászi, szerkesztői, kutatói, valamint helytörténeti munkásságát, megköszönve elkötelezett nemzetépítő tevékenységét, az EMMI kultúráért felelős államtitkáraként megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm 85. születésnapja alkalmából. Meggyőződésem, hogy múlhatatlan érdemeinek visszaható ereje van nemzeti kultúránkra, értékteremtő tevékenysége egyetemes és nemzeti örökségünk megőrzését és gyarapítását szolgálja, nagy ívű pályafutása pedig példaként mutatható fel generációk számára. Jó egészséget, boldog és tevékeny esztendőket kívánok! Nagyrabecsüléssel.”

Forrás: BEHIR