Kihívás a tervezők számára a jövő hulladékmentes csomagolásának megalkotásában

Megnyílt a nevezés a harmadik “A kevesebb több” Tervezői Kihívásra – a zsűriben neves csomagolástechnikai szakemberek mérlegelik a pályázatokat

A pályázók feladata: a jövő hulladékmentes csomagolásának megtervezése

Megnyílt a nevezés a 2022-es “A kevesebb több” Tervezői Kihívásra. A versenybe, amelynek témája a jövő hulladékmentes csomagolásának megtervezése, a világ minden tájáról várják a pályázatokat 2022. június 1-től december elsejéig.

A neves csomagolástechnikai szakemberekből álló világszínvonalú zsűri a legkönnyebb, legokosabb és legfenntarthatóbb megoldásokat keresi majd néhány mindennapi fogyasztói termék csomagolásához. A versenyt a vezető európai kartongyártó, a Metsä Csoporthoz tartozó Metsä Board szervezi.

“A jövőben a körforgásos gazdaság vezérel majd minden fogyasztást. A csomagolás iránti igény folyamatosan nő, ezért egyre találékonyabbnak kell lennünk a tervezés során, tisztelve bolygónk erőforrásait” – mondja a verseny kapcsán Ikka Harju zsűrielnök, a Metsä Board európai, közel-keleti, afrikai és ázsiai-csendes óceáni régiók csomagolási szolgáltatásokért felelős igazgatója. “A versenyen résztvevők elé állított kihívásunk a csomag teljes életciklusának figyelembevétele a hatékony tervezéstől a könnyű újrafeldolgozásig és célszerű újrahasznosításig – mindezt hulladékmentesen. Óriási feladat, ugyanakkor fantasztikus lehetőség is az innovációra” – teszi hozzá.

“A kevesebb több” Tervezői Kihívás arra kéri a tervezőket, hogy megújuló forrásokból származó, újrafeldolgozható anyagokból készült megoldásokat nevezzenek be és olyan terveket mutassanak, amelyek javítják a fogyasztói élményt, miközben csökkentik a felhasznált erőforrásokat és a hulladéktermelést. A verseny zsűrijének tagjai:

Andrew Gibbs, alapító-főszerkesztő, The Dieline Brandi Parker, Fenntarthatósági Igazgató, Pearlfisher Brian Collins, Kreatív Igazgató, Collins Carin Blidholm Svensson, Kreatív Igazgató és alapító, BVD Jennifer Patrick, Csomagolási és Márkaigazgató, Patagonia Sian Sutherland, társalapító, Plastic Planet Ilkka Harju, Csomagolási Szolgáltatásokért Felelős Igazgató, Metsä Board

A zsűri a három legjobb hulladákmentes csomagolástervet 10000, 3000 és 2000 eurós díjjal jutalmazza. A versenyben résztvevő diákok különdíjra is pályázhatnak: szakmai gyakorlati lehetőségre a Metsä Board finnországi Excellence Központjában.

“A kevesebb több” Tervezői Kihívás kezdeményezésének célja, hogy a világ minden táján olyan csomagolási megoldások alkotására ösztönözze a csomagolástervezőket, amelyek nagy hatással lehetnek a világra, miközben a csomagolás környezeti hatását csökkentik. A korábbi “A kevesebb több” Tervezői Kihívásra 28 országból érkeztek környezetbarátabb csomagolási megoldásokat bemutató pályázatok.

További információk és nevezés: www.betterwithless.org