in memoriam Kovács Sándor

Muzsik István, Sántáné Fazekas Tünde · 2023. március 23., 21:22

Mély fájdalommal, megrendülve tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Kovács Sándor életének 63. évében váratlanul elhunyt.

Kovács Sándor nyomdaipari üzemmérnök 1981-től volt tagja a Kner Nyomda kollektívájának. A címke és dobozgyártási területeken művezetőként, főművezetőként, majd divízióvezetőként tevékenykedett 2000-ig. 2000-2005 között a címkegyártás termelési vezetője volt, majd 2006-2008 között termelésprogramozó, 2008-2017 között az íves gyártás termelési vezetője, 2017-től képzési- és fejlesztési vezető volt. 2013-ban szakmai munkája elismeréseként a Marzek Kner Packaging Kft. által a Nyomda- és Papíripari Szövetség,Hess András díjában részesült.

A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium nyomdaipari munkaközösségéhez először óraadóként csatlakozott 2010-ben, 2018. decemberétől pedig főállású oktatóként erősítette a nyomdászképzést. Az iparban eltöltött évtizedek tapasztalatait nagy odaadással, türelemmel és szeretettel igyekezett átadni a fiatalabb generációknak.

Aktívan részt vett a tanulók vizsgára való felkészítésében, a versenyekre, emelt szintű érettségire fáradhatatlanul készítette a tehetséges tanulókat. Nyitott volt az újdonságokra, előszeretettel olvasta a szakmai folyóiratokat, gyűjtötte és rendszerezte a cikkeket és videókat.

Óráira mindig nagyon készült, igyekezett napra készen tartani a tudását. Diákjai becsülték és tisztelték a munkáját. Az új tanműhely beindításakor lelkesen vette birtokba az anyagismeret laboratóriumot, ez volt az ő területe, ahol otthonosan mozgott. Minden feladathoz nyitottan, tettre készen állt hozzá.

Kollégáiként nagyra értékeltük a tapasztalatát, szerettük a történeteit. Sándor remek munkatárs és nagyszerű ember volt, derűs nyugalmára, humorára és emberségére minden körülmények között számíthattunk.

Távozása fájó űrt hagy maga után.