Hajtogatási és irkatűzési folyamatokat egyesít a Horizon FoldLiner

Ahhoz, hogy a nyomdaipar folyamatosan növekedő kihívásainak eleget tegyünk a hatékony nyomdai feldolgozás elengedhetetlenül szükséges. A termelési folyamatok optimalizálása a nagy teljesítményű különálló gépek teljesen automata hálózattá kapcsolásával válik lehetővé.

A legfrissebb példa: a Horizon FoldLiner, amit a 2017-es FINISHING FIRST rendezvényen mutattak be először, a berendezés a hajtogatást és az irkafűzést egy összefüggő gyártósorrá kapcsolja , ezzel az átfutási idők meghatározó mértékben csökkennek és a brosúragyártás jövedelmezősége jelentősen növekedik. Az AFC-74X sorozatból való hajtogatógép és a StichLiner 6000 irkatűző hálózatba kapcsolása a gépcserét feleslegessé teszi, megkönnyíti a logisztikát és megatározó hatékonyságnövekedést eredményez: B1 formátumú nyomott ívből kiindulva a FoldLiner megszakítás nélkül max. 6.000 16-oldalas brosúrát gyárt óránként. Egy VAC-80S összehordógép becsatlakoztatásával a brosúraterjedelem növelhető kiegészítő belívekkel, vagy borítókkal, anélkül, hogy a berendezés összteljesítménye befolyásolva lenne.

Hibrid üzemeltetésre is alkalmas. A Horizon FoldLiner különösen azonos oldalszámban nagy példányszámokat gyártó üzemeltetők részére ideális. Az ofszet nyomatokon túlmenően digitálisan nyomott íveket is fel tud dolgozni, vagy a kettő kombinációját max. B1 formátumban 8, 16, vagy 32 oldalasként nyomott ívenként. A digitális brosúragyártáshoz a FoldLiner igény esetén felszerelhető vonalkód-, vagy jelolvasóval a változtatható/variábilis gyártáshoz. Minden egyes brosúra íveinek sorrendjét az opcionális tartozékként beszerezhető nyomkövető rendszerrel tudja ellenőrizni.

Nagy fokú automatizáltság, alacsony személyi ráfordítás. A berendezés termelékenysége elsősorban a Horizon termékek egymás közti kompatibilitásából és a teljes beállítási folyamat nagy fokú automatizáltságából adódik: A Horizon által kifejlesztett TOUCH&WORK-technológia az egyénileg betáplált brosúra változatok alapján automatikusan átveszi az összes gépparaméter beállítását, manuális munkára szinte nincs is szükség. Ennek eredménye, hogy elegendő egy személy a gép kezeléséhez, ami biztosítja minden szempontból a beruházás optimális jövedelmezőségét.

A Horizon FoldLiner a legnagyobb fokú teljesítményt a hajtogatás és irkatűzés kombinációjában hozza, a StitchLiner 6000 üzemeltethető azonban különálló irkatűzőként is mely összesen max. hat VAC-tornyot tud kiszolgálni.