Gelbert ECO Print, Budapest - A levegő párásítás elengedhetetlen a minőséghez

Adam Kispal, Condair Systems Hungary · 2019. április 2., 16:00

Gellér Róbert elégedett a Draabe levegő párásítás egyszerű karbantartásával

2017. április óta a Gelbert Eco Print Nyomda új, nagyobb telephelyen folytatja tevékenységét. A költözéssel a sikeres cég beruházott egy új levegő párásító berendezésbe is. A budapesti Gelbert Eco Print nyomda számára a legjobb minőségű nyomtatás magától értetődő. A cég több, mint 15 éve garantálja ügyfeleinek a legjobb minőségű nyomdai termékeket. “A csúcsminőség mellett a specializáció nagyon fontos számunkra”, magyarázza Gellér Róbert ügyvezető a cég sikerét. A növekvő kereslet kielégítése érdekében a Gelbert 2017-ben elköltözött, és gyártási területét 2.500 m2-re bővítette. Ezen felül beruháztak egy új, LED UV-technológiával rendelkező Heidelberg Speedmaster CD be. “Azóta 70%-kal nőtt a gyártási kapacitásunk, és a bevételünk is közel a másfélszerese”, foglalja össze az elmúlt két év lenyűgöző sikerét Gellér Róbert. A minőségbiztosításhoz és a zavartalan termelési folyamathoz a Gelbert a Condair Systems Draabe levegő párásító berendezését használja.

A legújabb levegő párásítási technikával kapcsolatosan további,

ingyenes információkat itt igényelhet

Védelem az elektrosztatikával szemben

„Gyógyszeripari ügyfeleink számára különösen vékony, 40-60 g/m2 tömegű papírokat kell feldolgoznunk. Az optimális, 50 %-os levegő páratartalom véd az elektrosztatikus feltöltődésekkel szemben, és zavartalan gépüzemeltetést biztosít. Ezen felül az egész évben állandó páratartalom biztosítja a papír tervszerű elhelyezkedését a nyomtatási folyamat és a további feldolgozás során. Gellér Róbert számára az ellenőrzött helyiség klíma évek óta a minőségbiztosítás előfeltétele: “Első Draabe levegő párásító berendezésünk már 2007-ben használatban volt. Azóta soha többé nem volt problémánk az elektrosztatikával vagy a papírelcsúszással, különösen télen. A jó tapasztalatoknak köszönhetően egyértelművé vált számunkra, hogy az új gyártócsarnokban ismét a Draabe berendezését fogjuk alkalmazni.”

Új levegő párásítás és vízelőkészítés

A Gelbert a TurboFogNeo 8 Draabe levegő párásító rendszert választotta. Ez az új generációs, magasnyomású fúvókarendszer nagy párásítási teljesítményre és nagy helyiségmagasságokhoz lett kialakítva. A mennyezeten összesen hat levegő párásító került elhelyezésre, amelyek digitális vezérléssel finom ködöt porlasztanak, amely azonnal felvételre kerül a helyiség levegőjében. A levegő párásításhoz speciálisan előkészített vizet használnak, amely mentes az ásványoktól, szennyeződésektől és csíráktól. A vízelőkészítéshez egy kis konténer kerül beépítésre, amelyet a gyártó Condair Systems karbantartás céljából hathavonta kicserél. Ezen felül a Draabe vízelőkészítés mellékesen biztosítja a Heidelberg Speedmaster CD számára a folyamatvizet is. Ezáltal a nyomtatási folyamat állandó, optimális vízminőséggel végezhető. “A Draabe rendszer nagyon megbízható és könnyen kezelhető. Nem kell törődnünk a karbantartással. Aki levegő-párásító rendszert keres, amely nem okoz problémákat, a Draabéval megtalálja a megfelelő megoldást”, ad hangot a 12 év tapasztalatán alapuló meggyőződésének Gellér Róbert.

A legújabb levegő párásítási technikával kapcsolatosan további,

ingyenes információkat itt igényelhet