FINESTFOG - A PÁRÁSÍTÁS JELENTŐSÉGE A DIGITÁLIS NYOMTATÁSNÁL

Évről évre ismertebbé válik, hogy párásítással, légnedvesítéssel mind az emberi szervezet igényeinek mind pedig különböző technológiai követelményeknek lehet és egyre inkább szükséges megfelelni.

Fa, papír és elektronikai ipar igényeinek biztosítása mellett adiabatikus hűtéssel 3-5 fok hőmérsékletcsökkenés érhető el, a beállított 45-55 relatív páratartalom mellett.

Napjainkban egyre több csomagolóeszköz gyártó egészíti ki a nagyobb volumenű gyártását kisebb mennyiségű, viszont nyomtatásigényes, akár color nyomtatású termékportfólióval, melyre egyre több digitális nyomtatót gyártó, fejlesztő jelenik meg ezt a piaci igényt kiszolgálva.

A közös mindegyikben, hogy a stabil, minőségi gyártás alapfeltételeként már nem csak a nyomathordozó, hanem maga a nyomtatást végző berendezés is igényli a megfelelően stabilan tartott hőmérséklet mellett a megfelelő páratartalom biztosítását is, amellett, hogy jellemzően egy ún. tisztaszoba kialakítás is feltétel.

A relatív páratartalom általában 40-60 % között alakul, ami megfelelő közeget képez a papírt felhasználó üzemekben. A megfelelő páratartalom mellett kevesebb a szálló por, az elektrosztatikus töltődés okozta problémák, valamint a papír szerkezetének változása.

A digitális nyomdáknál is rendkívül fontos, mert az inkjet nyomtatófejek érzékenyek a páratartalom változásra. A túl alacsony páratartalom esetén fellépő nyomtatófej fúvóka beszáradása visszatérő lehet. Újabb nyomtatók már beépített páratartalom mérővel is rendelkeznek és egy bizonyos érték alatt nem is engedélyezi a nyomtatást.

A 2024-es Drupa HP standjának párásítását éppen ezért professzionális módon A FINESTFOG biztosította a kiállítás teljes idejében.

Alábbiakban egy rövid összefoglaló olvasható a kivitelezést végző kollégáktól: Sikeres volt a DRUPA 2024 a Finestfog számára! A vásár előtti összes logisztikai feladat megszervezése sok stresszel, erőfeszítéssel járt. Azonban a nagyszerű csapatmunkának köszönhetően a saját standunk és a HP-nél lévő rendszerünk kiépítése és üzemeltetése zökkenőmentesen zajlott.

Annak ellenére, hogy a látogatószám 2016-hoz képest jelentősen visszaesett, pozitív mérleget vonhatunk a 11 napból.

Sok vendégünk volt a német nyelvű országokból, de számos nemzetközi látogató is érkezett, akik közül néhányan már előrehaladott tárgyalásokat folytattak, hogy minőségi, stabil párásító redszerrel támogassák működésüket. A HP-nél végzett telepítésünk is teljes siker volt számunkra. Az ügyfelek,akik el sem tudták képzelni rendszereink méreteit és lehetőségeit, a 17-es csarnokba tett rövid kitérővel élőben is megismerhették, tapasztalatot szerezhettek róla. Egy érdekes új telepítés a bécsi Gleis Garten-ben!

A bécsi Gleis Garten 2023-ban nyitotta meg kapuit Bécs első élelmiszercsarnokaként. A 9 vendéglátó standdal, saját sörfőzdével, 2 bárral és egy újonnan megnyitott vendégkerttel várja vendégeit. Mintegy 100 Finestfog-fúvóka hűti a belső és külső területeket, hogy a vendégek még a forró nyári napokon is kellemesen hűvös levegőben kapcsolódhasson ki. A következő bécsi nyaralás alkalmával mindenképpen érdemes ellátogatni ide!

Bővebb információért hívjon, vagy írjon nekünk, segítünk megtalálni a gazdaságos és optimális megoldást!

Nyomda-Technika Kft. - az Ön FINESTFOG Partnere

info@nyt.hu

+36 30 371-5254

nyt.hu