f: mp. és a drupa hibrid megoldásokat kínál az üzleti újraindításhoz

A következő fordulóba kerül a PRINT & DIGITAL CONVENTION (PDC) kongresszusi vásár, amelyet a Fachverband Medienproduktion (f: mp.) a Messe Düsseldorfal együttműködve sikeresen pozícionált. A PDC szervezői a következő állomást 2021 júniusára tervezik, figyelembe véve a járványhelyzet alakulását

A koncepció - a klasszikus nyomtatott kommunikáció és a korszerű digitális és online stratégiák gyakorlati alkalmazásában történő ötvözésére szolgáló megoldások bemutatása - orientációt, perspektívákat és új reményt kínál a jövőorientált üzleti tervezéshez.

Az utazási korlátozások minimálisra csökkentették az élő eseményeket és az üzleti kapcsolatokat. Az ügyfélkapcsolatok nagyrészt a digitális kommunikációra koncentrálnak - az iparág résztvevői vágyakoznak a fizikai érintési pontokra, a személyes hálózatokra, az interperszonális cserére.

A PRINT & DIGITAL CONVENION pontosan ezt a célt tűzte ki célul: Az üzleti tervezés és a személyes csereprogramok platformjaként a kongresszusi vásár nagyon jó hírnevet szerezhetett. Sikere a látogatók és a kiállítók optimális integrálásán alapul, az innovatív technológiák bemutatásán keresztül a kiemelt projektekben, amelyek nemcsak az egyes gépeket vagy szerszámokat mutatják be, hanem a gyakorlati alkalmazások követelményein alapuló teljes megoldásokat is bemutatnak. “A Congress & Convention formátum magas színvonalú tudástranszfert kínál a kiállítók és a látogatók számára, és teljesíti az iparág intenzív ipari és közösségi hálózatépítés iránti vágyát, valamint a jelenlét formátumát, amely a digitális formátumok által nyújtott összes gazdagodás ellenére is pótolhatatlan marad” - erősíti meg Sabine Geldermann, a projekt igazgatója Nyomtatási technológiák a Messe Düsseldorfban. “Különösen a drupa, a világ vezető nyomdatechnikai szakkiállításának lemondása után örülünk, hogy sikeres személyes eseményt tudunk kínálni, mint például a PRINT & DIGITAL CONVENTION”.

Rüdiger Maaß, az f: mp. Ügyvezető igazgatója magabiztos: “Az iparág perspektívát és tervezési biztonságot szeretne. Mindannyian reméljük, hogy hat hónap múlva képesek leszünk újra lehetővé tenni a jelenléti formátumok használatát. Az oltások a rendelkezésre állás küszöbén állnak, és ez itt az ideje, hogy proaktív módon tervezzünk, és saját kezünkbe vegyük a jövőt. Annak ellenére, hogy a vírus még júniusban nem biztos, hogy teljesen kontroll alatt áll, mindannyian képesek leszünk jobban megbirkózni az általános feltételekkel - nem utolsósorban a Messe Düsseldorf szakmai higiéniájának és “fertőzésvédelmi koncepció”.

A rendezvény látogatói izgalmas kiállításokra és intenzív szakértői tanácsokra számíthatnak a kiállítói standokon, valamint átfogó és csúcsminőségű előadási programot várnak a vállalati kommunikáció, valamint a nyomtatott és digitális technológiák minden releváns aspektusáról.

Az esemény hibrid formátumban van megszervezve, így a platform mindenki számára megfelelő hozzáférést kínál, beleértve a digitálisat is. A „Középen, nem csak ott” mottóhoz híven.

További információ: www.printdigitalconvention.de

A szakmai szövetség médiatermeléséről (f: mp.) A médiagyártó vállalat, mint a teljes kiadói folyamat központi felülete, meghatározó szerepet játszik. Az f: mp egy független szakmai szövetség, amely támogatja a médiatermelő vállalatot mindennapi munkájában. Lényeges feladatként az f: mp. átveszi a szakmai képzés részét a média és a médiatermelés körüli menedzsment ismeretek minden vonatkozásában. A “Geprüfter Medienproduktioner / f: mp.®” nevű képzéssel az egyesület egyedülálló lehetőséget kínál Németországban, hogy elismert bizonyítványt szerezzen a különböző szakmai kompetenciákról.

Ezenkívül f: mp. nagy szerepet játszik az ipari trendek alakulásában, és lehetőséget kínál a médiatermeléssel foglalkozó szakemberek alapvető technikai kompetenciájának és jól kipróbált szakértői ismereteinek továbbfejlesztésére és a mindennapi szakmai életben történő alkalmazására. Ugyanakkor a média előállítása és a kommunikáció is fontos szerepet játszik a párbeszéd intézkedés teljes kampányfolyamatában.

Eközben több mint 50 stratégiai partner támogatja az f: mp-t. és tevékenységei. A stratégiai partnerek listája a http://www.f-mp.de/content/partner/ oldalon található.

Az f: mp. működteti a Media Mundo (http://www.MediaMundo.biz), a PrintPerfection (http://www.PrintPerfection.de), a PRINT digital! (http://www.print-digital.biz) Creatura (http://www.creatura.de) és a »go visual« (http://www.go-visual.org).