Elhunyt Kovács Dezső

Matusek-Faludi Viktória · 2022. december 9., 16:16

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács Dezső 2022. december 5-én, életének 84. évében. Temetése 2022. december 13-án 12:45 órakor a Farkasréti temetőben lesz. Aki a nyomdaiparból szeretné utolsó útjára elkísérni őt, kérjük egy szál fehér virággal rója le kegyeletét.

Kovács Dezső számos egyesületi rendezvény, külföldi utazás, kiállítás résztvevője volt. Szellemes, kellemes társaság, jó beszélgetések elindítója volt. A nyomdaipar résztvevőinek szolgálatában álló vállalkozása ma is nagy népszerűségnek örvend. A Magyar Grafikában 2006-ban megjelent önéletrajzi bemutatkozásával emlékezünk a Duralith Kft. alapító résztulajdonosára, Kovács Dezsőre, aki 27 éve tagja a PNYME-nek.

,,1939-ben születtem. Egyetemi végzettséget az ELTE bölcsészettudományi karán szereztem mint középiskolai tanár és könyvtáros. Életutamban mindig meghatározó volt az írás, a könyv; a tudás, az információ közvetítése. Fontosabb beosztásaim: könyvtárvezető, kiadói főosztályvezető, tudományos-tájékoztatási igazgatóhelyettes. Munkám és érdeklődésem révén három évtizedig szoros kapcsolatban voltam az építésügyi műszaki és lakossági tájékoztatással, könyv- és folyóirat-kiadással, reprográfiai és nyomdai tevékenységgel, kiállításszervezéssel. Publikációimnak száma közel ötven. Tizenkét évig voltam a Magyar Könyvtárosok Egyesületének főtitkára, számos tanácsadó testület, szerkesztőbizottság tagja. Az 1992-ben megalapított, nyomdaipari anyagokat forgalmazó Duralith Kft. résztulajdonos alapítója, ügyvezető igazgatója vagyok. A cég indulásakor és ma is vallott alapelvem: a korrekt emberi, partneri kapcsolat a hosszú távú, sikeres üzleti élet alapja. A kft. ma már ismert, megbízható kereskedőcég, jelentős forgalommal. Hazai és külföldi beszállítói kapcsolatai sokrétűek, biztosítják a termékválaszték folyamatos bővülését, megújulását. 1995-től a PNYME nyomdaipari szakosztályának vagyok a tagja.”