Duális Konferencia a Mechatronikai Technikumban

Szilágyi Judit · 2024. október 2., 15:14

Kedves Kollégák!

a lassan kritikussá váló nyomdaipari szakemberhiány enyhítésének, megoldásának egyik módja, hogy a cégek maguk képezik ki a jó képességű, szakképzett munkaerőt.

Sokéves munkánk eredményeképpen 2025. ősztől a nagyon jó hírű, budapesti Mechatronikai Technikum 5 éves, nyomdaipari technikus (gépmester) szakképzést fog indítani. A képzés részét képezi, hogy a diákok duális rendszerben, cégeknél fogják a gyakorlati képzést megkapni.

Mivel nagyszámú osztály beiskolázására számítunk, több duális partnerre lesz szükség. A közepes, kisebb nyomdák számára is elérhetővé válik, hogy akár 1 tanulót is fogadhassanak a jövőben…

Ehhez a cégeknek duális partnerré kell válniuk, meg kell felelniük a képzőhelyi követelményeknek. A tájékozódásban, elindulásban szeretne a cégeknek segítséget adni a Mechatronikai Technikum egy konferencia megszervezésével. Ez jó lehetőség arra is, hogy a leendő partnerek megismerjék az iskola vezetőségét, személyes kapcsolatot alakíthassanak ki.

A Mechatronikai Technikum szeretettel meghívja Önöket a 2024. október 18-án (pénteken) 10-13 között megrendezésre kerülő Duális Konferenciára. Helyszín: 1118 Budapest, Rétköz utca 39.

A konferenciára regisztrálni szükséges: https://bg-mecha.www.intezmeny.edir.hu/hirek/dualis-konferencia-a-mechaban

Duális_konferencia_meghívó.pdf