drupa előzetes

A kelet-európai szaksajtó képviselői találkoztak a Pesti Vigadóban a BD Expo szervezésében a drupa igazgatójával Sabine Geldermann asszonnyal, akitől betekintést kaphattunk a düsseldorfi világvásár révén a nyomdaipar jövőjébe.

A nyomtatás- és csomagolóipar a digitalizáció, az automatizáció és a fenntarthatóság ernyője alatt folyamatosan változik, négyévente egyszer pedig minden érintett számára fontos találkozni és megosztani a tapasztalataikat, jövőt formáló ötleteiket.

Már 8 év eltelt a legutóbbi drupa óta, de 2024. május 28 – június 7. között végre újra az inspiráció, az innováció, a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés lesz porondon Düsseldorfban.

A megatrendek, a fenntarthatóság és a digitalizáció jegyében találkozik a nemzetközi nyomtatási és csomagolási ágazat Düsseldorfban a drupán. A világ vezető nyomtatási technológiai szakkiállítása az inspiráció, az innováció, a tudástranszfer és az intenzív kapcsolatépítés elsőszámú platformja. Az iparág nemzetközi vezető döntéshozói a drupán cserélnek eszmét az aktuális technológiai trendekről és az úttörő fejlesztésekről.

Erőből nyomják

A globális nyomda- és csomagolóipar vezető szakkiállításának megnyitója előtt három hónappal már 50 ország több mint 1 400 kiállítója biztosította részvételét mintegy nettó 140 000 négyzetméter területen. Köztük olyan globális szereplők, mint például a Bobst, a Canon, a Comexi, a Duplo, az EFI, az Epson, az ESKO, a Fujifilm, a Heidelberg, a Horizon, a HP, a Kodak, a Koenig & Bauer, a Kolbus, a Komori, a Konica Minolta, a KURZ, a Landa, a Müller Martini, a Ricoh, a Screen, a Windmöller & Hölscher, a Xeikon és még sokan mások. A drupa szakvásár kiállítói felhozatalából nem hiányozhatnak a feltörekvő startupok sem, így a kínálat idén is hűen tükrözi majd a nyomdaipar teljes értékláncát. Élőben lesznek megtekinthetők a komplex, automatizált munkafolyamatok, a legújabb berendezések és az automatizálási technológiák.

Idén ismét kiemelkedően nagy számban érkeznek kiállítók Németországból, Olaszországból, Kínából, Japánból, Nagy-Britanniából, Svájcból, Hollandiából, az USA-ból, Izraelből, Indiából és Spanyolországból. Magyarországot 2024-ben két kiállító képviseli majd a drupán:

Paperfox Nagytarcsa 12. csarnok E91. stand

RIGO Kft Martfű 6. csarnok C05. stand

„A kiállítók pozitív visszajelzései megerősítik, hogy a globális nyomda- és csomagolóipar továbbra is a drupát tekinti a világ legfontosabb iparági találkozóhelyének és üzleti platformjának” – jelentette ki Sabine Geldermann, a drupa és a Messe Düsseldorf Print Technologies Portfolio igazgatója. – „A mintegy 80 százalékos kiállítói nemzetköziség globális összehasonlításban is kiemelkedőnek számít. Az innovációk választéka, változatossága és bemutatása egyedülálló bepillantást enged az iparág jövőjébe. A drupa ideális feltételeket teremt az intenzív kapcsolatépítéshez és a projektek előmozdításához.”

A drupán is érzékelhető nyomdaipari trendek összefoglalója, a tények és számok tükrében a Grafikában részletesen is olvasható lesz nyomtatásban.