Drupa 2024

2024-ben a nemzetközi nyomda- és csomagolóipar ismét találkozik a drupán, a világ vezető nyomtatási technológiai szakvásárán. Jelenleg a kiállítók online regisztrálhatnak a www.drupa.com oldalon, hogy 2024. május 28-tól június 7-ig bemutassák innovációikat a németországi Düsseldorfban. A regisztráció határideje 2022. október 31.

„A drupa az iparág globális találkozóhelye, és az innovációkat és a trendeket képviseli” – hangsúlyozza Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf ügyvezető igazgatója. “Itt látni fogjuk, hogy a fenntarthatóság és a digitalizáció mega trendjei milyen hatással lesznek a folyamatokra, termékekre, üzleti modellekre és egy folyamatosan fejlődő iparág jövőjére.”

Koncentrálj a jövő témáira

A drupa a legmodernebb technológiákat mutatja be az iparág teljes értéklánca mentén, különös tekintettel a jövőbeli és az ágazatközi technológiákra. Ennek fényében olyan témák kapnak majd központi szerepet a konferencia napirendjén és a speciális fórumokon, mint a körkörös gazdaság, az automatizálás, a nyomtatás/kidolgozás 4.0, a mesterséges intelligencia, a platformgazdaság és a kapcsolódás.

Új kulcsfontosságú látvány és új elvárások

A drupa 2024 új, dinamikus megjelenéssel és benyomással indít már a kiállítói jelentkezéseknél. „A legfontosabb látványtervünk új mozgástervezése a klasszikus grafikai dizájnt ötvözi a legkorszerűbb digitális technológiával, és egyet jelent a dinamizmussal, a mozgással és különösen a vízzel, mint bolygónk legfontosabb erőforrásával” – magyarázza Sabine Geldermann, a Print Technologies igazgatója. Messe Düsseldorf. „Emellett a digitalizáció és a fenntarthatóság legfontosabb témáit is megjeleníti, amelyek a nyomda- és csomagolóipart mozgatják, új kihívásokkal szembesítik őket, ugyanakkor kiváló lehetőségeket is kínálnak. A nemzetközi csapat képviseli a drupa célcsoportját, amely a sokszínűség által jellemzett lenyűgöző légkörben várja a kapcsolatépítést. Az organikus szerkezetek az esztétikát, a dizájnt és a természet szépségét képviselik. Az új „mi teremtjük a jövőt” állítás hangsúlyozza a közösség egyértelmű elkötelezettségét amellett, hogy közösen és proaktívan részt vegyenek az ágazat folyamatos fejlesztésében és kialakításában. És képviseli a véleményvezéreket, valamint a magas színvonalú tudásátadást.”

Fenntarthatóságot szem előtt tartva készült új kiállítói brosúra

A drupa ugyanúgy elkötelezett a fenntarthatóság témája iránt – amit az új kiállítói prospektus is sikeresen tükröz. A legmodernebb technológia és környezetbarát erőforrások felhasználásával készült ez a brosúra fenntartható és klímasemleges módon. A digitális változat már letölthető a www.drupa.com oldalról.

Fórumok az interakció és párbeszéd fontosságáról

A drupa 2024-en ismét magas színvonalú előadások várják a legjobb nemzetközi előadókat, amelyek értékes tudást kínálnak a versenyképesség megőrzéséhez. A ,,drupa cube” és a Csomagolás, Textil és Fenntarthatóság szegmensekre fókuszáló különböző érintkezési pontokon a résztvevők részletes betekintést nyerhetnek a releváns témákba és a növekedési potenciált, valamint üzleti modelljeik továbbfejlesztését szolgáló impulzusokba. Az induló vállalkozásokat a „dna – drupa next age” látja vendégül, kihasználva a lehetőséget, hogy bemutassák innovatív szolgáltatásaikat és ötleteiket a nemzetközi közönségnek.

Kitekintés az iparág eseményeire

2022-ben is számos nemzetközi szakmai kiállítást rendeznek a drupa globális portfóliójának részeként: printpack alger Algírban (május 16-18), PRINT & DIGITAL CONVENTION (június 22-23), Indoprint Jakartában (augusztus 31-szeptember 3.), PackPrintPlas Philippines Manilában (október 6–8.), All in Print Sanghajban (október 11.–15.), valamint PackPrint International és Corrutec Asia Bangkokban (október 19.–22.). A vásárokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.drupa.com/en/drupa_global weboldalra