Christmasworld – A szezonális dekorációk nemzetközi szakvására

Kádár Judit · 2017. november 7., 12:36

Frankfurt, 2018. január 26-30. Christmasworld: „Sesonal Decoration at its best” A Christmasworld szakvásár a szezonális dekorációk megrendelésének legfontosabb helyszíne. A Frankfurtban évente megrendezett szakvásár minden ünnepkörrel kapcsolatban bemutatja a legújabb trendeket, termékeket és ötleteket nyújt kis-és nagykereskedőknek, építkezők és barkácsolók áruházainak, bevásárlóközpontoknak, valamint a zöld ágazatnak. 2017-ben a szakvásár 42 országot képviselő 1.061 kiállítót és 110 országból érkező 43.200 látogatót üdvözölhetett.

A Christmasworld vásárt kiegészítendő, 2018. január 26-29. között – ideális időpontban, az év kezdetén - Európa legerősebb forgalmú virágpiaca, a Floradecora is itt található. A Floradecora szakvásár azonnal beszerezhető friss virágokat, dísznövényeket és virágdíszeket kínál a szezonális dekorációkhoz. Az innovatív vásárkoncepció a friss árukat helyezi középpontba, lehetővé téve ezáltal a kínálat összehasonlítását és az intuitív termékkiválasztást. A vásár 2017. évi premierje alkalmából a 67 kiállító több mint 10.700 árubeszerzőt ért el a párhuzamosan zajló Christmasworld, Paperworld és Creativeworld rendezvények látogatói közül.

A Christmasworld 2018/19 évekre vonatkozó négy stílusirányzata az ünnepi dekoráció inspiráló megoldásait mutatja be:

„vivid heritage” (élő hagyomány) – hagyományokban bővelkedő, életvidám A középpontban népies minták és motívumok, valamint olyan technikák állnak, melyek a modern kialakítás és grafikai elemek által korabeli, ugyanakkor természetes benyomást is eredményeznek. Ehhez illenek az élénk színkombinációk és a világító árnyalatok, mint a mustár, az olaj és a piros. Ebben az irányzatban különféle kultúrák együttes hatásai érvényesülnek. Az inspiráló motívumok Mexikó, Brazília, Skandinávia, Románia, Oroszország, Lengyelország hagyományain alapulnak.

„eclectic gathering” (eklektikus találkozás) – sokoldalú, dinamikus, feltűnő Ebben az irányzatban az ellentmondás nyer teret, hiszen végletesen különböző alkotóelemek találnak egymásra: az elbűvölő a sportossal, a finom az intenzívvel, a mindennapos a látványossal. Domináló színek: pink, citrom, mandarin, azúr – kombinálva finom rózsaszínnel, feketével és nemes arannyal. Az extravagáns irányzat alapját a kollázs adja.

„balanced sobriety” (kiegyensúlyozott józanság) - tiszta, szerény, tökéletes A japán ízlés által ihletett stílus konzekvensen nyugodt és harmonikus kisugárzást mutat. Alapja: minél kevesebbel kifejezni a lényeget. Mint ahogyan az egyszerű design, úgy természetes tónusaival a színskála a visszafogott – a ragyogó, tiszta fehértől és piros-aranytól a hideg szürkén át a mély bordóig és feketéig.

„splendid history” (pompás történelem) – feltűnő, díszes, gazdag A luxust középpontba helyező megoldások az olasz paloták kisugárzását tükrözik. Dekoratív design, változatos történelmi utalásokkal, mégis kortárs megközelítésben. A sötét tónusokból az elegáns aventurin, a nemes aquamarin és a meleg arany színei ragyognak ki.

A 2018. évi Christmasworld szakvásár csúcspontjának ígérkező, „Trendshow” (trendbemutató) a 11.0 csarnokban kínál betekintést a következő ünnepi dekorációk színvilágába, anyagaiba és design elemeibe. A megrendeléseket megkönnyítendő, minden nagy-, ill. kiskereskedelmet képviselő beszerzőnek ingyenes trendkártya áll rendelkezésére. A „Christmasworld szakvásár igazgatója, Eva Olbrich így nyilatkozott: „Mind a gyártók, mind pedig a kereskedők megbízható szakembereink által megálmodott trendajánlatokból meríthetnek ihletet. A négy bemutatott stílusirányzatban olyan kivételes ötleteket fedezhetnek fel, melyek ügyfeleiket vásárlásra ösztönzik.”

Trendekkel kapcsolatos előadások és vezetett vásárlátogatás A négy stílusirányzat bemutatása céljából a Stilbüro Bora.Herke.Palmisano képviselői a Christmasworld szakvásáron naponta tartanak a trendekkel kapcsolatos előadásokat, majd vezetett vásárlátogatást a „Trendshow” területén. Időpontok: 2018. január 26-29-ig 11.00 és 13.00 órai kezdettel, január 30-án 12.00 órakor.