Canon Redline kihívás

Az elismert Canon Redline kihívás második alkalommal tért vissza, melynek témája: “Egy másodperc törtrésze alatt lejátszódó történet”

A pályázatra amatőr fotósok jelentkezését várják, akik versenybe szállnak a Canon EOS R5 felszerelésért. Emellett a nyertes részesül egy megfizethetetlen élményt jelentő privát mentorálási lehetőségben az idei versenyt életre hívó Laura El-Tantawy nemzetközileg elismert dokumentumfotós által.

A Redline kihívás idén egy teljesen új feladatleírással és kivételesen értékes nyereményekkel tért vissza. A zsűri olyan pályamunkákat vár, amely egy akciódús jelenetet egyetlen kimerevített képbe sűrítve örökít meg. A pályaművek bármilyen eszközön készülhetnek és minden résztvevő egy fényképpel nevezhet a verseny ideje alatt1. A pályázathoz való csatlakozás ingyenes, mely olyan ambiciózus amatőr fotósok jelentkezését várja, akik szeretnék kihívás elé állítani kreativitásukat és próbára tenni technikai tudásukat. A kompozíció, a kreativitás és a technikai felkészültség egyaránt fontos szempont a versenyfeladat sikeres teljesítéséhez. A kihívás lehetőséget biztosít a hobbi fotósok számára, hogy megörökítsék a világot úgy, ahogyan ők látják és megmutassák a másodperc törtrésze alatt lejátszódó történeteiket, legyen szó akciósportokról, vagy vadvilágról. A leglenyűgözőbb kép alkotója októberben egy Canon EOS R5, egy Canon RF 24-70mm f2.8L II USM objektívet kap és egy online mentorálási lehetőséget nyer Laura El-Tantawy Canon nagykövettel. A tavalyi nagysikerű Canon Redline kihívásra több mint 36.000 pályamunka érkezett, melynek témája “Fény a sötétségben” volt. A tavalyi győztes, Piotr Skrzypiec, aki a ködbe burkolt szlovéniai Črni Kal viaduktról készült „Elveszett autópálya” című képével győzött, így nyilatkozott a versenyről „A nyereménynek köszönhetően sokkal magabiztosabb lettem. Könnyen hozzászoktam a Canon EOS R5-tel történő fotózáshoz, mely többek között tökéletes tájképek, vadvilág és makró fotózáshoz. De a legjobb az egészben az volt, hogy Lorenz Holder Canon nagykövettel dolgozhattam együtt.”

Pályázati időszak: 2022. augusztus 19. 00:01 és 2022. szeptember 16. 23:59.(közép-európai idő szerint). A Canon Redline kihívásba történő nevezéshez látogasson el a Canon honlapjára: https://www.canon.hu/get-involved/redline-challenge/