Canon kompakt nyomtatócsaládjának új tagjai

Napjaink hiper-digitális világában, amikor a teljesen virtuális helyszínek és területek egyre inkább teret hódítanak, a nyomtatott fényképek állandósága és fizikai elérhetősége igen nagy jelentőséggel bír. A Canon két új kompakt fotónyomtatója, a Canon SELPHY CP1500 és a Zoemini 2 bevezetésével megerősíti a kreatív nyomtatás irányába mutató törekvések iránti elkötelezettségét.

A kompakt és gyors Canon SELPHY CP1500 segítségével a felhasználók kiváló minőségű fényképeket nyomtathatnak, a képeslap- és négyzetes formátumtól kezdve egészen a mini matricákig, amelyek akár 100 évig is fennmaradnak . A készüléket a családi életre fókuszálva tervezték – így könnyen készíthetők meghívók és köszönőlevelek esküvőkre, családi összejövetelekre vagy más ünnepségekre. Sőt akár pillanatképek is nyomtathatók a mindennapokról és a családi nyaralásokról anélkül, hogy a legközelebbi fotós boltba kellene rohannunk. Egyszerre korlátlan számú okostelefon csatlakoztatható a SELPHY CP1500-hoz, amely tökéletes eszköznek bizonyul a vendégek szórakoztatásához legyen szó partiról vagy más rendezvényről. Mindössze 177 g-os súlyával az új Zoemini 2 kevesebbet nyom, mint egy átlagos okostelefon, ezenkívül a zsebünkben is kényelmesen elfér . Kialakításának köszönhetően, így minden kaland során praktikus társ lehet, amivel bárhol is járunk könnyen kinyomtathatjuk fotóinkat. Az USB-C csatlakozón keresztül történő gyors töltési képességének köszönhetően ez a készülék 50 perc alatt teljesen feltölthető – 40 perccel gyorsabban, mint elődmodellje.

Mind a Zoemini 2, mind a SELPHY CP1500 ingyenes, kompatibilis alkalmazásokkal rendelkezik – a Canon Mini Print appiii, illetve a továbbfejlesztett SELPHY Photo Layout appiV –, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szöveget, kereteket, szórakoztató matricákat adjanak hozzá a képhez, vagy a kiemelt pillanatokat kollázsba szerkesszék.

Charmayne Chow, a Canon Europe termékmarketing-szakértője mondja: „Az instant fényképezés már egy ideje hatalmas fellendülést mutat. Az általunk készített legtöbb fényképet továbbra is digitális és mobil eszközökön tároljuk, ami csak megerősíti a nyomtatott fényképek értékét. Azért választjuk a fényképek nyomtatását és megjelenítését, vagy azért ajándékozzuk azokat szeretteinknek, mert érzelemmel teli emlékeket mutatnak meg, ami azt jelenti, hogy a legjobb bánásmódot érdemlik. Úgy gondoljuk, hogy a Canon SELPHY CP1500 és a Zoemini 2 testreszabási funkciói rávilágítanak arra, hogy a digitális és a nyomtatott fotózás világa milyen jól kiegészíthetik egymást.”

Intuitív kezelhetőségre épített új design A Zoemini 2 újdonsága a színes LED-kijelző, amely jelzi, ha a készüléket bekapcsolták, ha az eszköz nyomtat, feldolgoz, hűtési módban van, vagy ha elfogyott a papír. Emellett tartósabb hardverrel és elegánsabb, fémes megjelenéssel is rendelkezik. Tengerészkék, gyöngyházfehér vagy rózsaarany színben kapható. A SELPHY CP1500-at nagyméretű LCD-képernyővel és egyszerűsített gombokkal láttuk el, ezáltal nemcsak rendkívül intuitív a használata, hanem az is garantált, hogy a készülék bármely íróasztalon vagy polcon jól mutat.

Kreativitás és kapcsolatteremtés az új alkalmazásfunkciókkal A Canon Mini Print appiii számos szórakoztató személyre szabási lehetőséget kínál, köztük új szezonális és tematikus mintákat a keretekhez és matricákhoz. A csempézés funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nagyobb méretű megjeleníthető posztert hozzanak létre 4 vagy 9 nyomatból. A kollázs és az előre kivágott matrica jó alkalom a család számára, hogy mindannyian részt vegyenek a kreatív albumok készítésében. A továbbfejlesztett SELPHY Photo Layout 3.0 okostelefon-alkalmazás mostantól képes hozzáférni a közösségi médiára vagy a felhőbe máshová feltöltött, fényképezőgéppel vagy okostelefonnal készített képekhez, így az emlékek gyorsan és egyszerűen fizikai nyomatok formájában is életre kelhetnek. A testreszabási lehetőségek között szerepel a szöveg, a keretek, a szűrők és az új színes mintás filterek, például hópelyhek a karácsonyi kártyákhoz vagy kis mancsnyomok a családi kedvencekről készült értékes fotókhoz. A professzionális alkotók az alkalmazáson keresztül egyéni QR-kódot adhatnak a nyomatokhoz – ez egy szórakoztató és egyszerű módja a portfólióra, weboldalra vagy fotóalbumra való hivatkozás létrehozásának.

Egyszerű nyomtatás A SELPHY CP1500 gyors festékszublimációs technológiát használ annak érdekében, hogy száraz, azonnal kezelhető nyomatokat készítsen. A folyamat végén egy fedőréteges bevonat kerül fel, amely megvédi a fényképet a víztől, a szennyeződésektől, a színek kifakulásától és a nem kívánt ujjlenyomatoktól. A családi fotókat a gyerekek biztonságosan megérinthetik és saját maguk is megtekinthetik, anélkül, hogy kárt tennének bennük. A Zoemini innovatív ZINKTM technológiája (amely a „zero ink” (zéró tinta) rövidítése) egy olyan teljes színskálás nyomtatási rendszer, amely kiküszöböli a tintapatronok szükségességét. A Canon ZINKTM fotópapírt mikrokristályok borítják, amelyek melegítésre reagálnak, és a mobilkészülékeken készült pillanatképeket maszat-, víz- és szakadásálló nyomatokká alakítják át.

Canon papírfajták Mindkét termékhez többféle fotópapír választható, amelyekkel mini emléktárgyak készíthetők albumok, készülékek, falak és ajándékok díszítésére. • Canon Zoemini 2: Ez a termék háromféle Canon ZINKTM fotópapírral kompatibilis, amelyeket 20 és 50 darab 2x3 hüvelykes (5 x 7,6 cm) vagy 20 darab 1,3 hüvelykes (3,3 cm) kör alakú matricacsomagban kínálunk. • Canon Selphy CP1500: Ezt a terméket SELPHY papírkészletek sora egészíti ki, a képeslapoktól a négyzet alakú formátumokon át a címkézésre alkalmas mini matricákig, így a fogyasztóknak rengeteg kreatív lehetőségük nyílik kézműves munkáik elkészítéséhez.