CANON GLOBAL GOOD AWARDS 2021

Oláh Viktória · 2021. március 25., 13:14

A Canon európai központja idén is támogatja a Canon Young Champion of the Year díjkategóriát a Global Good Awards 2021. eseményen. Célunk ezzel felhívni a figyelmet a jó ügyekért elhivatott fiatal aktivisták munkájára és eredményeire. Olyan fiatalokat díjazunk, akik kiemelkedő vezetői képességeket bizonyítanak közösségi vagy környezeti pozitív változásokat célzó társadalmi munkájukkal. Állatmentés, környezetvédelem, hulladékgyűjtés, küzdelem az esélyegyenlőségért, kulturális küldetés és sok egyéb segítő tevékenységben kimagasló aktivisták kapnak díjat.

A Canon EMEA folyamatos ifjúság támogató programja a Young People Program (YPP), melynek keretében oktatásokkal, támogatásokkal arra törekszünk, hogy fiatalok a régióban hangot adhassanak az őket foglalkoztató fenntarthatósági problémáknak. A Young Champion of the Year díj célja, hogy egyszerre ünnepelje azokat, akik a elősegítik a pozitív változásokat és azokat is, akik inspirálnak másokat, hogy ugyanezt tegyék. A pályázat egész Európára szól, bátorítsuk a magyarországi ifjú aktivistákat is arra, hogy pályázzanak.

Inspirációként ismerjétek meg a tavalyi döntősüket és nyerteseket: • https://globalgoodawards.co.uk/2020-global-good-awards-finalists/https://globalgoodawards.co.uk/2020-global-good-award-winners/

Két kategóriában lehet nevezni: 16 év alatti és 21 év alatti korcsoportokban. A jelentkezés márciusban elindult, és május 21-én zárul. A bírák nemcsak egyesével fogadnak jelentkezéseket, hanem csoportok vagy testvérek, családok jó ügyért folytatott kampányait is lehet jelölni. 18 év feletti pályázók jelentkezhetnek maguktól is, de jelölhetik őket a jótékony üggyel foglalkozó csoport tagjai, vezetői vagy szüleik is. A pályázatot angol nyelven várják itt: https://globalgoodawards.co.uk/young-champion-award/

A beadási folyamat fontos eleme a vizuális ábrázolás, vagy fotó. Maximum hat (6) felirattal ellátott kép mellett 1000 szavas leírással kell bemutatni az ügyet, amelyért dolgozik. Az összes döntős jelentkező belépőt kap a virtuális ceremóniára és egy bizonyítványt a döntőbe kerülésről. Mindkét korcsoportban egy-egy nyertes hirdetnek, akiknek díja egy-egy Canon EOS belépő szintű DSLR fényképezőgép (a nyereménytárgy kiválasztása folyamatban van). A döntőbe jutott pályázók is kapnak ajándékot: egy-egy Canon SELPHY Square QX10 nyomtatót.

A Canon ifjúsági programjainak korábbi résztvevői és nyertesei, valamint a Canon munkatársainak rokonai nem jelentkezhetnek a pályázaton.

A jelentkezés minden részletét a Global Good Awards weboldalán ismerhetik meg.