Budapesten is megújul a nyomdaipari szakemberképzés

Sokéves munka eredményeként „végre” Budapesten is megújul a nyomdaipari szakemberképzés. 2024. szeptembertől a Mechatronikai Technikum veszi át a nyomdászok esti és nappali rendszerű képzését is, reményeink szerint rugalmasabb és magasabb színvonalú képzésekkel, megfelelőbb helyszíni körülmények között.

A szakmai színvonalat a jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező nyomdaipari szakpedagógusok személye garantálja.

  1. szeptember a Mechatronikai Technikum felnőtteknek szóló nyomdaipari képzéseket indít. Az érdeklődő felnőtteket Budapestről és vonzáskörzetéből, valamint országosan várja az iskola, jelenléti és online megoldásokkal. A képzés vizsgával zárul, melynek végén államilag akkreditált bizonyítványt kapnak a felnőtt tanulók. A képzés időtartama 1 év. A képzés ingyenes. (kivétel, ha valakinek már van 2 szakmája az új szakmajegyzék szerint, - régi rendszerű OKJ szakma bármennyi lehet)

Nyomdaipari előképzettség nem feltétel, de a képzés megkezdésekor nagyon fontos, hogy a jelentkezőnek milyen iskolai végzettsége van. Nyomdász szakmák tanulásához nem szükséges az érettségi, befejezett 10. osztály az elvárt minimum. Nyomdaipari technikus szakmák tanulásához a jelentkezéskor érettségivel kell rendelkezni.

A cégeknek saját dolgozójuk beiskolázásakor duális partnerré kell válniuk, ennek regisztrációjához az iskola pedagógusai segítséget adnak.

A képzés helyszíne: Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum, Öveges József Technikum iskolája, 1117 Budapest, Fehérvári út 10.

Esti, iskolarendszerű nyomdaipari felnőttképzés Képzés indulása: 2024. 09. 16. Képzés befejezése: 2025. 09. 12.

Választható szakmairányok: Nyomdász (azok jelentkezését várjuk, akiknek nincsen érettségijük, befejezett 10 osztály) - nyomdaipari gépmester, vagy - nyomtatványfeldolgozó (kötészet) Nyomdaipari technikus (azok jelentkezését várjuk, van érettségijük) - nyomdaipari gépmester, vagy - nyomtatványfeldolgozó (kötészet)

A képzés elején, kb. a második hónap végén a tanulók ágazati alapvizsgát tesznek. Ha valakinek van előzetes nyomdaipari tudása, azt a pedagógusok előzetesen felmérik, és a tanuló a vizsga alól mentességet kaphat.

Az oktatás ideje alatt jelenléti órákon és online órákon kell részt venni. A gyakorlati képzés a munkahelyen is megvalósítható. A jelenléti és online órák 15.30-20.05 között lesznek a megadott napokon. Ha olyan cég dolgozója szeretne a képzésen részt venni, akinél a távolság miatt nem megoldható az órákon való személyes részvétel, az iskolával való egyeztetés után egyéni elbírálás szerint látogathatják az órákat. Az egyeztetés telefonon, vagy személyesen a beiratkozás előtt célszerű.

A képzések ideje ágazati vizsgáig: - hetente két alkalom jelenléti oktatás, egy alkalom online oktatás A képzések ideje ágazati vizsga után: - hetente egy alkalom jelenléti oktatás, egy alkalom online oktatás, egy nap oktatás a duális partnernél.

A képzési tematikák itt tekinthetőek meg: Nyomdaipari gépmester: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mKAhgcfffZss6CUDEgNgybZKNQrHF0TDU7h5wxUHBa8/edit?usp=sharing Nyomtatványfeldolgozó: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Z42dRNjjAqBEeyFB4aW0nRB2ckd9pd3I0UMmASAnaTs/edit?usp=sharing

A képzésre jelentkezni a melléklet Jelentkezési lap kitöltésével lehet: https://docs.google.com/document/d/1hhAnEroj5XIxauhAS6Fbe1oa9XaA9Qefw3vszr625f0/edit?usp=sharing

Pontos részletek és érdeklődés: Kövi Béla 0630/987-1642 kovi.bela@mechatronika.hu

Felnőttképzési_jelentkezési_lap_2024-2025._tanév_modositas.docx