Biztosítsa a nyomdai folyamatokat ipari párásítással

Elektrosztatikus-védelem: a gépek zavartalan működésének záloga

A nyomdai gyártás esetében is elengedhetetlen tényező az elektrosztatikus védelem. Biztosítsa a problémamentes működést direkt helyiség párásítással!

Az optimális páratartalom fontos termelési tényező a nyomdákban. Az ofszet-, a digitális-, a rotációs nyomásban és a csomagolóanyag nyomtatásban párásítás nélkül a termelési folyamat során zavarok léphetnek fel.

A nyomdaiparban a feldolgozandó anyagok statikus elektromosságát elsősorban súrlódás vagy hirtelen elválasztás okozza - például amikor az anyagot a nyomdagépen vezetik keresztül. A nyomtatási folyamat során a papír szalagok és -lapok nagy súrlódásnak és elektrosztatikus hatásnak vannak kitéve a vezetőgörgőknél, különösen akkor, ha a görgők gumival vagy műanyaggal vannak bevonva, amelyek magas szigetelő hatásuk miatt nem tudják elvezetni a töltéseket. Az olyan anyagok, mint a papír, a fólia és a műanyagok elektrosztatikusan összetapadhatnak, ami a gép leállását és meghibásodását okozhatja. Megelőző lépésként vezesse be a helyiség közvetlen párásítását!

Az elektrosztatikus töltések képződésének kritikus alsó határa a 40%-os páratartalom, illetve 45-50% közötti relatív páratartalom a feldolgozó helyiségben.

A papírt félvezetőnek tekintik, aminek vezetőképessége a nedvesség felszívódásával növelhető. Ha a nedvességtartalom kellően magas, akkor a papír vezetőképessége olyan mértékben javul, hogy az elektromos töltések problémamentesen elvezethetők. A nem vezető felületeken, például műanyag hengereken vagy nem szerves anyagokon, például fóliákon vékony nedvességréteg képződik, ami szintén elég vezetővé teszi a felületet ahhoz, hogy megakadályozza a veszélyes töltések felhalmozódását.

A direkt helyiség párásítással biztosítható az optimális, állandó relatív levegő páratartalom. A gyártási folyamat szabványosítható, elkerülhetők a gépleállások, rövidülnek a termelési idők és csökkennek a költségek. Biztosítsa gépei hibamentes működését ön is!