„Az ártatlanság és a tapasztalás dalai” Fotókiállítás

Oláh Viktória · 2020. szeptember 18., 21:22

Jövő héten, szeptember 24-én nyílik Martin Wanda fotókiállítása szülővárosában, Békéscsabán, a Munkácsy Mihály múzeumban. Büszkék vagyunk arra, hogy a különleges alkotások a képrögzítéstől a nyomtatásig minden fázisban Canon technológiával készültek és mindezt Martin Wanda, a Canon európai márkanagykövetének első önálló kiállításán meg is mutathatjuk.

Martin Wanda Junior Prima díjas vizuális művész, fotográfus. Az ELTE és a MOME diplomáinak megszerzése után a London College of Fashion fotográfia szakát is elvégezte. Képei évek óta neves divatmagazinokban jelennek meg, világmárkák megbízásából készít kampányfotókat, videókat. A szórakoztatóiparban zenekarok, előadóművészek front és backstage világát is bemutatja képein keresztül. 21. századi stílusát a hajdani olajfestményeket idéző romantikus hangulattal vegyíti és ez a különleges eklektika magával ragadja a szemlélőt. Fotói több csoportos kiállításon is bemutatásra kerültek Budapesten és Európa-szerte. Profi munkái mellett hagy magának időt a töltődésre és kísérletezésre is és arra is, hogy mentorként segítse a fotográfiát tanulók fejlődését. „Az ártatlanság és a tapasztalás dalai” című fotókiállítás Wanda első önálló tárlata, melynek induló állomása Békéscsaba.

A Canon olyan képalkotó tehetségekkel dolgozunk együtt, akiket a technikai tudás mellett a merészség és egyéni stílus jellemez. A képalkotás nem fejeződik be a rögzítéssel, igazán látványos és hatásos akkor lesz, ha nyomtatásban is megjelenítjük. A kiállított képek nagy része a Békéscsabai Szakképzési Centrum nyomdájában készült. Az intézményben az országos szinten is kiemelkedő nyomdász képzést vadonatúj Canon digitális nyomdagépek is segítik. A biztonságos, környezetkímélő és gyorsan száradó UV Gél festéktechnológiával tekercses és síkágyas nyomtatóinkon úgy kelnek életre a művészeti alkotások, hogy az alkotóknak nem kell kompromisszumot kötni a kreatív kivitelezés során. A jövő nyomdászai tanulmányaik befejeztével kreatív kivitelező mesterekké is válnak, akik szakértelme nélkül nem valósulhatna meg sok műalkotás, legyen az kép, dekoráció vagy könyv. A fotók tapéta méretben is megőrizhetők, nyomtathatók belülről megvilágított merev anyagokra is, mint farostlemez, plexi vagy üveg és akár finom bőrtapintású, kerámia hatású, tartós és vízálló papírokra is.

Örömmel támogatjuk a képalkotás minden fázisában az inspirációt és oktatást, hogy ez az érzékletes műfaj mind több alkotót és követőt vonzzon, és együtt kápráztassuk el a világot. Különleges anyagainkon és technológiánk által kelnek életre Wanda egyedi hangulatú fotói, amelyeken művészek és modellek mutatják meg valódi arcukat, stílusukat az egy hónapig megtekinthető kiállításon.

Szívesen látunk a kiállítás megnyitóján, szeptember 24-én, csütörtökön este 17.00 órakor a múzeum Zsilinszky Mihály Termében, melynek részleteit a levélhez mellékelt meghívóban található.

Bővebb információ: Martin Wanda: • https://wanda-martin.com/https://www.instagram.com/wanda_martin Munkácsy Mihály Múzeum, Békéscsaba: • https://munkacsy.hu/ • Martin Wanda: Az ártatlanság és a tapasztalás dalai – fotókiállítás 2020. szeptember 25. – október 25.

Nyitvatartás: hétfő kivételével naponta 10.00-18.00

Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium:

https://szentgyorgyi.bszc.hu/site/

Canon digitális nyomtatás alkalmazások:

https://www.canon.hu/for_work/my-business/industry/commercial-printing/

Canon a professzionális fotósokért:

https://www.canon.hu/pro/

WandaMartin_fotókiállítás_meghívó_2020.09.24..pdf