Az Agfa Offset üzletágát megvásárolta a német Aurelius befektetési csoport

Bánfalvi István · 2022. augusztus 31., 11:53

Az Agfa-Gevaert Group és az AURELIUS Group részvényvásárlási szerződést ír alá az Agfa Offset Solutions divíziójának eladásáról Mortsel, Belgium / 2022. augusztus 30

A folyamatban lévő átalakulási folyamat keretében az Agfa-Gevaert Csoport részvényvásárlási szerződést írt alá az AURELIUS Csoporttal Offset Solutions divíziójának eladásáról. A megállapodás értelmében az AURELIUS Group megvásárolná az Offset Solutions divíziót 92 millió euró értékben, a szokásos forgótőke- és nettó pénzügyi adósságkorrekciókkal, valamint a kisebbségi részesedés és a nettó nyugdíjtartozás levonása mellett.

Az Offset Solutions divízió az ofszet nyomdaipar globális beszállítója, amely integrált nyomdai előkészítési és nyomtatási megoldásokat kínál a kereskedelmi, újság- és csomagolónyomdáknak. A tervezett tranzakció az alkalmazottak szokásos tájékoztatási és konzultációs folyamataitól, a hatósági jóváhagyásoktól és a lezárási feltételektől függ. Mindkét fél célja a tranzakció lebonyolítása 2023 első negyedévében.

Pascal Juéry, az Agfa-Gevaert Csoport vezérigazgatója elmondta: „Az Offset Solutions divízió várható eladása jelentős lépés a folyamatban lévő átalakulási folyamatunkban. Lehetővé teszi számunkra, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk növekvő üzletágainkra, ami kulcsfontosságú a piacainkon elért jövőbeli sikerünk szempontjából. Az összes lehetőség megvizsgálása után úgy gondoljuk, hogy a javasolt tranzakció a lehető legjobb megoldás minden érdekelt fél számára: a divízióban dolgozó alkalmazottak, az offset iparág ügyfelei és részvényeseink számára.”

Az Agfát a BNP Paribas Fortis Advisory befektetési bank és a Linklaters ügyvédi iroda segítette.

Az Agfa Offset magyarországi csapatának nevében megköszönve eddigi bizalmukat a továbbiakban is változatlan feltételekkel, termékportfólióval és szakembergárdával segítjük Önöket.

Ha további kérdéseik lennének ezzel kapcsolatban, kérem forduljanak hozzám bizalommal.

Bánfalvi István

Agfa

Key Account Manager Agfa Offset BV Magyarországi Fióktelepe T +36 23 801 172 M +36 20 9890 335

1074 Budapest, Dohány utca 12-14. https://www.agfa.com