Automatizált flexófesték-ellátás a TRESU-tól

Adrian Tippetts · 2018. május 4., 14:26

A TRESU a flexotechnológia értékteremtő és költségtakarékos kiegészítőit mutatja be a Print4All 2018-as kiállításon, Milánóban, május 29. és június 1. között. a 18. csarnok 14-es standján.

A kiállításon megismerheti a TRESU Flexo Innovator újdonságait:, amelyek a következőket biztosítják: kiváló minőségű nyomatokat, gyors üzembe helyezési időt, ergonómiai szempontból is remek működést és az iparág legmagasabb, 800 m/perc sebességét.

Kamrarákelek minden flexó nyomtatási szélességhez

A kamrarákel megoldások biztosítják az optimális teljesítményt, és a festékek használatát. A termékcsalád magában foglalja a könnyű CFC kamrát szénszálas festékkezelő felületekkel a nagy korrózióállóság érdekében; a Ceraflex kamra kerámia felületekkel; az új SAVEink kamrát keskenypályás alkalmazásokhoz és a FlexiPrint Easy kamrákat a hajlékonyfalú csomagoláshoz. Mindegyik megoldást speciális alkalmazásokra és kihívásokra tervezték. A SAVEink kamra, amely a Print4All világviszonylatban mutatkozik be, könnyű, gyors és gyakori munka vagy festékcseréhez. A SAVEink kamra előre beállított késekkel rendelkezik, és pontos alkalmazási szabályozást biztosít a 800 mm-es pályaszélességekhez. A kamra könnyen rögzíthető és lezárható, így nem áll fenn a festék kifolyásának vagy szennyeződésének veszélye. Az első alkalommal kerül bemutatásra a MaxiPrint koncepció a szélespályás alkalmazások számára. A 1600 mm és 6000 mm közötti szélességű kamrában egy integrált tisztítófúvóka van, amely robusztus kialakítású, a kamra és az aniloxhenger rövid idő alatt történő hatékony tisztítására. Az alacsony nyomással működő mechanizmusa minimális vízveszteséget biztosít a tisztítás során. A TRESU szabadalmaztatott MaxiPrint tömítési rendszere megakadályozza a kamrák tartalmának szivárgását és kölcsönhatását a légkörrel. A zárt tér, amely a tömítésből és a precíz késpozicionálásból ered, biztosítja, hogy a nyomás és az áramlási sebesség kézi beavatkozás nélkül a kívánt szinteken maradjon. A levegő szennyeződését megakadályozzák, nagy sebességgel és a festékréteg közvetlenül az aniloxrácsra történő habmentes átvitelével valósítják meg. A TRESU P-Line pneumatikus rögzítőrendszer gyors és biztonságos késcserét biztosít két percen belül.

Az F10 iCon automatikusan szabályozza a festékellátást

Az F10 iCon innovatív megoldás biztonságos, stabil és szabályozott festékkeringéshez. A szabadalmaztatott TRESU ViscoFlow használatával az F10 iCon automatikusan beállítja az áramlást, a festéknyomást és a viszkozitást, biztosítva ezzel a teljes festékellenőrzést és a kiemelkedő nyomtatási minőséget. A F10 iCon a festékáramlás laborigényes és időigényes feladatát átvállalja, amivel nagyfokú automatizációt és pontosságot kínál. Az F10 iCon energiatakarékos, és csökkenti az alapanyag veszteséget az állásidőt. A már meglévő berendezések korszerűsítésére hasznosítható. Az F10 iCon számos alapanyaghoz használható, beleértve a műanyagot, fóliát, dobozkartont és papírt.