Arcvédő pajzs gyártása - jótékonyságból

www.nyiregyhaza.hu, foto: Szarka Lajos · 2020. április 17., 19:42

Péntek délelőtt ezer darab arcvédőt kapott a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság, majd további 2000 darabot fognak leszállítani, azokból a szociális szférában dolgozók is kapnak. Zsukk László hozzátette, akár az egész országnak tudnak térítésmentesen ilyen eszközt biztosítani, ha találnak olyan multinacionális nagy cégeket, akik vállalják a további anyagköltséget. Ebben az esetben a nyíregyházi cég vállalja a pajzsok ingyenes elkészítését.

Praktikus és akár egy perc alatt összerakható az az arcvédő pajzs, amelyet a Color Pack Zrt. készített az egészségügyben dolgozók számára Nyíregyházán. Az eszközöket különböző méretekre lehet beállítani, így bárki számára kényelmes viselet.

„Mi ezzel tudjuk segíteni itt a helyi közösséget. A kollégám, Koncz Gergő fejlesztette ki ezt az arcvédő pajzsot, ami egy 500 mikronos polietilén fóliából készül, abból vágtuk ki. Elég jól eltakarja az arcot minden irányból, és ami nagyon nagy előnye, hogy kis helyen elfér szállításnál, illetve nagyon egyszerű, nagyon praktikus, egy darabból áll, szuper könnyű összeállítani és nagyon olcsó az előállítási költsége” – közölte Zsukk László, a Color Pack Zrt. vezérigazgatója.