ARANYBULLA könyvbemutató a Pytheas Könyvmanufaktúrában

A Pytheas Könyvmanufaktúra és Könyvesbolt igazgatója, Kelemen Eörs a Laszgallner villában mutatta be az Aranybulla facsimile kiadását a hozzá tartozó tanulmánykötettel és pecsétmásolatokkal a mű létrehozásában együttműködő családtagjai, a szerzők és kiadók ajánlásával.

Tanulmányok az Aranybulla kibocsátásának 800. évfordulójára című kötet és a hozzá tartozó oklevél-facsimilék, pecsétmásolatok egy kollekciót képeznek díszdobozban elhelyezve. A Bölcsészettudományi Kutatóintézet és a Magyar Nemzeti Levéltár közös kiadásában életre kelt mű a magyar államiság és társadalom fejlődését meghatározó dokumentumot eleveníti meg művészi színvonalon. A teljes nyomdai és kötészeti kivitelezés és az oklevél-facsimilék a Pytheas Könyvmanufaktúrában készültek.

“Az Aranybullát eredetileg 7 példányban állították ki, egyet a pápának is, de sajnálatos módon nem maradt fenn eredeti példány.

A díszes kiadvány a 800. évforduló alkalmából mind az Aranybulla szövegét, mind II. András, valamint a korábbi és későbbi királyok aranypecsétjeit is bemutatja.”

Kapcsolódó linkek:

https://konyvmanufaktura.hu/termek/aranybulla/

https://konyvmanufaktura.hu/termek/a-laszgallner-csalad/

https://ripost.hu/insider/2023/05/aranybulla-fakszimile-kiadas-video

https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/05/kulonleges-konyvritkasagot-mutattak-be-orulhetnek-a-gyujtok

http://real.mtak.hu/160605/1/Dreska_Az.Aranybulla.megujitasai.pdf

https://www.magyarhirlap.hu/tudomany/20230422-kozeledik-az-aranybulla-napja