Antimikrobiális fólia

A Cosmo Films Ltd., a csomagolás, laminálás és címkézés területén használt speciális filmek és a szintetikus papír világhírű gyártója, kifejlesztett egy új BOPP alapú, átlátszó termikus laminálású antimikrobiális fóliát.

A fóliához alkalmazott antimikrobiális technológia a baktériumok fertőzésének világszerte növekvő problémáját kezeli a csomagolt termékeken, egy teljesen új megközelítéssel, amely megakadályozza a mikrobák kolonizációját a felszínen. Ez az antimikrobiális film baktériumok széles körével szemben hatékony, gátolja a csíra növekedését és támogatja az optimális higiéniát. Pozitív hatást mutat a Staphylococcus aureus ATCC 6538 és az Escherichia coli ATCC 8739 ellen is, a JIS Z 2801 tanúsítás szerint.

A film extrudálással bevont felülete alacsony hőmérsékletű olvadó gyantával rendelkezik, amely hő- és nyomás segítségével lehetővé teszi a film papírtermékekre történő könnyű laminálását. Ez a technológia biztonságos, megfizethető és könnyen alkalmazható minden típusú címkére, hajlékonyfalú csomagolási megoldásra és szintetikus papírra.

A Cosmo antimikrobiális technológiája környezetbarát, élelmiszer- és emberbarát. Kitűnően ellenáll a megnyúlásnak és szakadásnak, és kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik (fényesség> 95). A fólia kiváló szakítószilárdsággal rendelkezik a papírral társítva is, és a maximális laminálási hőmérséklet a 100-129 ° C tartományban van. Sokféle alkalmazásra használható, mint például magazinok, könyvek, promóciós cikkek, tankönyvek, szórólapok, kartonok, naplók, bevásárló táskák és még sok más egyéb. A bakteriális fertőzések globálisan növekvő problémájáról szólva Pankaj Poddar, a Cosmo Films vezérigazgatója elmondta: „A világjárvány közepette mindannyian keressük a módját annak, hogyan maradhatunk biztonságban és egészségesek. Folyamatos kézmosás és minden termék fertőtlenítése, amihez hozzáérünk, hogy megakadályozzuk a baktériumok terjedését, a mindennapjaink részévé vált. A Cosmo antimikrobiális technológiája hatékonynak bizonyul a baktériumok széles körével szemben.