Alföldi Nyomda és Prosystem Print Kft. - több mint egy üzleti kapcsolat

Mészáros István, Prosystem Print Kft. · 2024. június 28., 12:04

Az Alföldi Nyomda és a Prosystem Print Kft. több évtizedes partnersége számos közös kalandot tud felvonultatni a múltból, ennek egyik oka, hogy a Prosystem, bár ma már nem csak a nyomdaipari és kötészeti megoldásokat szállítja, hanem csomagolóanyag- és hulladékfeldolgozó gépek megbízható beszállítója is, volt idő amikor főleg a postpress újítások vezérhajójaként szelte a magyarországi nyomdavilág vizeit.

Ez ma sincs másképpen, ugyanazt a jó minőséget szállítjuk évek óta. Eme rövid cikkben nehéz lenne az Alföldi Nyomda majdnem 500 éves történetének minden fontos állomását és beruházási mérföldkövét feleleveníteni, így történetünket a 2015-ös évtől kezdjük, amikor a covid és a háború még egy elképzelhetetlen disztópia volt és az Alföldi és Prosystem közös munkájának virágkorát éltük.

Ebben az évben helyeztünk közösen üzembe egy Kolbus FA650 frontvágó gépet füles borítós könyvek gyártásához a már meglévő Kolbus KM473 típusú ragasztókötőgéphez, illetve a KBA Compacta 418-as heat-set nyomógépet. Ekkor vezette be a nyomda az ISO 50001 energiagazdálkodási irányítási rendszert, majd egy évvel később az ISO 12647-2:2013 color management rendszer tette még hatékonyabbá az Alföldi Nyomda működését. Ha már a tengerész hasonlatoknál tartunk, itt már látható volt, hogy az Alföldi Nyomda kibontja az összes vitorlát és a nagy vizek felé fordítja a hajó orrát.

A cikk folytatása a Magyar Grafika júliusi számában