Akkor gyorsítani, amikor mások fékeznek

Faludi Viktória · 2020. április 23., 20:52

A Durst WT250 berendezését az egész világon a negyedikként, Kelet-Európában pedig az elsőként helyezték üzembe a Color Nyomdában. Az ofszet minőséget produkáló, vízbázisú festékkel dolgozó gép a régióban egyedülálló beruházás és piaci lehetőség.

Hogy jutott eszetekbe bevállalni egy ekkora falatot a válság kellős közepén, amikor mindenki azért aggódik, hogy túléljen?

„Mi ebben nem megyünk tönkre, de nagy nyereségünkről mondtunk le, cserébe a jövőért. Az új - 1 millió Euro értékű - Durst beruházásunk tervezett, ebben a helyzetben is tudatosan vállalt lépés volt. Tavaly novemberben állapodtunk meg a Hesse Trade-el. A pandemia miatt akár el is halaszthattuk volna a vásárlást, de mi március végén kifizettük a szállítás előtt esedékes tételt a tervezettek szerint. Vannak tartalékaink, fél évig akkor is fennakadás nélkül működünk, ha a járvány miatt kialakult helyzet nem változik pozitív irányba. Nem megyünk bele áralkuba, akkor sem, ha nincs elegendő megrendelésünk. Az új berendezéssel hullámkartonokat, display-eket fogunk nyomtatni. Nekünk ez egy új szegmens, legalább lesz elég időnk kiismerni az új berendezés működésének csínját-bínját.” – tudtuk meg Juhász Barnabástól a Color Nyomda igazgatójától