AeroLED

ifj. Kovács Tibor · 2022. március 10., 15:16

A GEW bejelentette egy jelentős új termék bevezetését a keskenypályás piac számára. Az AeroLED egy teljesen léghűtéses, nagy teljesítményű UV LED-rendszer, nyomtatáshoz, bevonatokhoz akár 60 cm széles alkalmazásokhoz. Az AeroLED magas teljesítményt és megbízhatóságot biztosít egyedülálló koncepciójával, amely kiküszöböli a piacon lévő léghűtéses LED-rendszerek működési problémáit. Ezen túlmenően az innovatív kialakítás rendkívül költséghatékonnyá teszi az AeroLED-et, és új dimenziót nyit meg a keskenypályás nyomdák számára.

Az AeroLED rendszerben az első jelentős innováció a léghűtés folyamata. A hűvös, szűrt levegő a szűrőtől távolabb elhelyezett egyetlen központi ventilátorból áramlik, és az UV-lámpafejeken keresztül távozik a csendes és megbízható működés érdekében. A ventilátor távoli elhelyezése elkerüli a festékek és a por behatolása által okozott gyakori gondokat, míg a nagy légszűrők csökkentik a szűrőcsere ciklusát. Nincs szükség integrált ventilátorokra vagy elektronikára az egyes lámpafejekben, ami kiküszöböli az ezek által okozott magas zajt és szennyeződéseket.

Az AeroLED ugyanazokkal a LED-es kazettákkal és alapelemekkel rendelkezik, mint a GEW LeoLED lámpafeje, a bizonyított megbízhatóság érdekében már a bevezetés napjától kezdve. A LeoLED-hez hasonlóan az új lámpa is a GEW szabványos kazettás kialakítását használja az egyszerű karbantartás érdekében, erős vízálló tömítésekkel, amelyek megvédik a LED-modulokat a behatolástól, , valamint megkönnyítik és biztonságosak tisztítás esetén. A tervezés minden aspektusát alaposan átgondolták, hogy robusztus teljesítményt és hosszú távú megbízhatóságot biztosítsanak.

Az AeroLED hatékony optikai kialakítása lehetővé teszi a legalacsonyabb energiafogyasztást az összes GEW termék közül. Ez általában 50-70%-os energiamegtakarítást biztosít a hagyományos UV rendszerekhez képest. Amellett, hogy jelentősen csökkentett működési költségeket kínálnak, a LED-re frissített nyomdagépek jelentős hálózati kapacitást tudnak felszabadítani, amelyet aztán új gépek telepítésére, majd a gyártási kapacitás növelésére lehet felhasználni. Két AeroLED rendszernek kisebb az áramellátási igénye, mint egyetlen hagyományos UV-rendszernek.

Az AeroLED fenntarthatósági előnyei mellett a GEW kiemeli a könnyű telepítést azok számára, akik a GEW új, léghűtéses LED-jére való utólagos frissítést fontolgatják. Robert Rae, a GEW értékesítési igazgatója a következőket ismertette: „Mivel az AeroLED a GEW megszokott E2C kazettás dizájnjával rendelkezik, az E2C rendszer RHINO/RLT teljesítményű frissítéséhez csak az AeroLED lámpafejekre való váltásra és egy ventilátorszűrő egység hozzáadására van szükség. A rendszer összes többi alkatrésze változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy az utólagos korszerűsítés akár egy nap alatt végrehajtható, és az AeroLED a legköltséghatékonyabb út a LED-nyomtatáshoz világszerte.” Hozzáteszi: „Azok, akik számára újak a GEW-termékek , rendkívül versenyképesnek találják a teljes új AeroLED-frissítés költségeit, ami jellemzően két éven belül megtérül az energiamegtakarítás révén, nem is beszélve a LED-rendszerek által előállított megnövekedett termelékenységről. .”

A LED további előnye a szárítási folyamatban az UV-kibocsátás kiszámíthatósága és stabilitása. Az AeroLED fokozatos változást hoz a folyamatirányításban azáltal, hogy évről évre stabil UV-kibocsátást biztosít, és kiküszöböli a hagyományos UV-lámpák, reflektorok és mechanizmusok bizonytalanságát az állandó gyártási minőség biztosítása érdekében.

Mint minden új GEW UV-termék esetében, az AeroLED is a GEW RHINO tápegységét és vezérlési tartományát használja a maximális megbízhatóság érdekében, az Ipar 4.0 által jóváhagyott IoT távfelügyelettel alapfelszereltségként.

Kérdés vagy ajánlatkérés esetén a cni@cni.hu e-mail címen, vagy értékesítőinknél lehet érdeklődni!