A szakmai utánpótlásról

A Magyar Grafika szeptemberi számát a Print 2000 Nyomda nyomtatta. A gépindulás éppen a szakmai gyakorlatot kezdő, elsős gépmestertanulók érkezésével esett egy időbe.

Míg az új formák beigazítására vártam, alkalmam nyílt megfigyelni a történéseket. Tetszett, nagyon tetszett, amit láttam. A gépmester és a már másodéves tanuló is nagy odaadással okította az újoncokat, sőt kisebb, egyszerűbb feladatokat rájuk bízva hagyták, hogy részesei legyenek a csodának, a nyomdatermék születésének. Talán ez a leglátványosabb rész! A foglalkozás elérte célját, a tanulók lelkesen igyekeztek jól végrehajtani a rájuk bízott kisebb részfeladatokat. Megbecsülés és tisztelet jár a Kovács András és Szakálas Tibor nevével fémjelzett társaságnak, akik tudják és akarják átadni a szakma fortélyait a következő generációnak!

A rövid videócska főszereplője másodéves gépmester tanuló, nagyon szép pontos, gondos mozdulatokkal dolgozik, amit a gyorsított felvétel kiemel. Míg ott voltam, figyeltem, milyen nagy türelemmel, odaadással okította a frissen érkezett elsős gépmestertanulókat. Jó látni, hogy a szakmaszeretet, a feladat iránti alázat már az ifjú kollégákban is megvan. Még sok ilyen ifjú szakembert a nyomdaiparnak!