A Ricoh és a BDT Print Media partneri kapcsolata a nagyméretű ívekhez jelent megoldást a piacon

A nyomdai szolgáltatók (PSP-k) végre ügyfeleik nagyvolumenű és nagyméretű ívekre történő nyomtatási igényeit is kielégíthetik a Ricoh Pro™ C9100-as és a Ricoh Pro™ C7100-as digitális, színes nyomdai gépek segítségével. A fent említett eredmények a Ricoh partnerének, a német BDT Print Media-nak és szakembereinek köszönhetőek.

A BDT VX370 adagolója a PSP-k számára kínál nagyméretű ívekhez adagolási megoldásokat. A BDT VX370 adagolója a színes lapadagoló rendszerekkel kerül integrálásra, ez a PSP-k számára nagyméretű ívek adagolását és nyomtatását teszi lehetővé. Támogatja az alkalmazások széles körének hatékony és nagy mennyiségű előállítását, beleértve az A4-es landscape bookleteket, brosúrákat, plakátokat és hatoldalas, A4-es hajtogatott lapokat is.

A VX370 adagoló a BDT szabadalmaztatott, “vacuum-free Tornado” technológiáját alkalmazza a média különválasztására, így rendkívül sokféle médiatípust kezel 60 és 400 gramm között. A lift és a transzport mechanizmus biztosítja a bevont és bevonat nélküli papírok, texturált alapanyagok és szintetikus anyagok finom és megbízható kezelését.

A 700 mm-ig terjedő médiatípusok és az 500 mm-ig terjedő halmozott (stacked) anyagok is feldolgozhatók; a teljesítményt a csökkentett átállási idők, illetve az ismételt, gyakran elvégzett feladatok memóriában történő tárolása is elősegíti.

Eef de Ridder, a Ricoh Europe Kereskedelmi és Nyomdaipari Igazgatója megjegyzi: “A VX370 adagoló olyan PSP-k számára nyújt megoldást, akik nagy volumenű és nagyméretű íveket is kezelő adagolókat igényelnek. Ez új piaci lehetőségeket nyit meg, növeli a teljesítményt és hozzájárul a nyereségességhez.”

Ralf Hipp, a BDT Print Media vezérigazgatója hozzáteszi: “Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Ricoh-val, és olyan rugalmas, hatékony megoldást kínálhatunk ügyfeleiknek, amelyek támogatják a kiváló minőségű nyomtatást különböző anyagokra és formátumokra is.”