A nyomdaipar új színtere: virtuális drupa 2021. április 20-23. között.

Néhány hónapja még arról számoltunk be, hogy havi rendszerességgel tematikus szakmai napokat szerveznek az interneten a drupa szervezői. A drupa preview day- eken a kiállítók és a kutatóintézetek már bemutatták új termékeiket, fejlesztéseiket, így sokan közülük konkrét tervekkel érkeznek az április 20-23. közötti virtuális drupa kiállításra.

A virtuális drupa három alapja

Az új digitális drupa hármas alapon nyugszik: Exhibition Space, Networking Plaza és Conference Area. Az Exhibition Space a kiállítói bemutatók színtere. Ezek alapjában termékvideókat és a közvetlen „standvezetésre”, tárgyalásokra is alkalmas webes felületet jelentenek. A Networking Plaza egy intelligens algoritmust használ, amely az egyéni érdeklődési területekre fókuszálva átfogó szűrőfunkciókkal segíti a kapcsolatfelvételt. A Networking Plaza-ban már április 20. előtt időpontot lehet egyeztetni a virtuális drupa kiállítóival.

A virtuális drupa négy napján számos szakmai előadást lehet majd online meghallgatni: már most több mint 2700 percnyi konferenciaprogram áll a nyomdaipar iránt érdeklődő szakemberek rendelkezésére.

Fókuszban az iparágat leginkább érintő kérdések

A virtuális drupa és a hozzá kapcsolódó konferencia fókuszában ismét olyan kérdések állnak, amelyek a nyomdaipar számára kiemelten fontosak: mesterséges intelligencia, körforgásos gazdaság, környezettudatos gazdálkodás, hálózatba kapcsolt termelés és kereskedelem. Nemzetközileg elismert szakemberek, multinacionális márkák képviselői ismertetik a globális trendeket és a legjobb megoldásokat a nyomdaipar szakembereinek.

Az Exhibition Space-en számos nagy világcéget megtalálhatunk a virtuális standokon. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány cégnév: Heidelberg, Konica Minolta, Komori, Konig & Bauer, DuPont, Windmöller & Hölscher, Leonhard Kurz, ESKO, Müller Martini, TKM, BOBST, Xeikon, Kodak, Mimaki, Kyocera, FUJIFILM, Siemens, Tesa, stb. A kiállítók már több mint 130 előre bejelentett élő webes bejelentkezést regisztráltak, ahova várják a szakembereket szerte a világból.

A jövő nyomtatása – különbeutatók a virtuális térben is

A drupa már jól ismert fórumai, különbemutatói a virtuális térben is megjelennek. A „drupa cube”, a „3D fab+print”, a „drupa next age”, a „touchpoint packaging” és a „touchpoint textile” mindegyike profi moderátorok által vezetett kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat tartalmaz majd.

Kényelmesen, gyorsan – otthonról, vagy saját irodából

Az érdeklődők már most ingyen regisztrálhatnak a virtual.drupa.com oldalon, mint ahogyan már több mint 6000 nemzetközi szakember ezt meg is tette. A regisztrált adatokat rögtön átemeli a rendszer az üzleti partnerkereső applikációba. Regisztráció után megjelenik a konferenciaprogram, és a kiállítók előadásai, amelyekre már most lehet jelentkezni. Az élőben jelentkező Web Session-k időpontjai átemelhetők az Outlook-ba, így biztosan nem maradnak le egyetlen fontos eseményről sem.

A konferenciaprogram elérhető ezen a linken

A regisztráció ezen a linken érhető el