A Magyar Marketing Szövetség csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek hálózatához

Csernay Dóra · 2023. október 6., 08:00

A European Marketing Confederation (EMC) örömmel jelentette be, hogy a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) 11. tagként csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek kohéziós európai hálózatához. A több mint 30 éves Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) elkötelezett a marketing szerepének és értékteremtő képességének formálásában és hirdetésében. Magyarország meghatározó szakmai közössége többezer szakembert és szervezetet képvisel és támogat a munkájában.

Az EMC örömét, hogy Magyarország a 11. országként helyet kapott az európai marketingszövetségek asztalánál - Ralf Strauss - az EMC elnöke így fejezi ki: “Az MMSZ egy nagy és professzionális nemzeti szövetség és nagyon örülünk, hogy európai szinten dolgozhatunk együtt. Az EMC-hez hasonlóan az MMSZ is nagy hangsúlyt fektet az oktatásra és a társadalmi célokra, tökéletesen illeszkedik a képbe”. Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke is kifejtette gondolatait az együttműködésről: “A Magyar Marketing Szövetség Magyarország egyik legaktívabb szakmai közössége. Küldetésünk, hogy bemutassuk a marketing megváltozott szerepeit és erősítsük a reputációját. Fontos feladatunk rávilágítani arra, hogy a marketing üzleti eredményességet és társadalmi értéket létrehozó ereje leginkább akkor mutatkozik meg, ha a marketing a szervezeteken belül kiemelt stratégiai-, menedzsmenti, illetve üzletfejlesztési szerepet kap, túlmutatva a végrehajtó, puszta értékesítést támogató funkcióján. Ezen céljaink eléréséhez edukációra és személetformálásra van szükség. Már évek óta kerestünk olyan nemzetközi szervezetet, amely azonos értékeket képvisel, hasonlóan ambiciózus szervezet, mint mi és akik szintén elkötelezettek szakmánk magasabb szintre emelése mellett. Az EMC és tagszervezetei határozottan ilyen partnerek és már nagyon várjuk a közös munkát, valamint az állandó tudás-tapasztalat cserét. Ezzel az együttműködéssel magyar szakemberek számára biztosítunk nemzetközi szakmai közösséget és globális információáramlást.”

Az EMC-ről:

Az EMC Európa legnagyobb marketingszervezete, amely több mint 100 000 marketingszakembert képvisel tizenegy európai és egyesült királyságbéli nemzeti szövetségen keresztül és közösen 1 millió közösségimédia-követőhöz jut el. Brüsszeli székhelyű nonprofit szervezetként az EMC a tagszövetségeivel együtt dolgozik az oktatás, a társadalmi iránymutatás és az értékteremtés előmozdításán. Az EMC publikálja a Nemzetközi Marketing Kompetenciákat (International Marketing Competencies), hogy az Európai Képesítési Keretrendszerrel összhangban irányt mutasson a marketingoktatási normáknak az EU-ban. Ezen felül az EMC adja ki az Európai Marketingmenetrendet (European Marketing Agenda) is, amely európai és nemzeti szinten részletezi az éves marketingtrendeket és előrejelzéseket, többezer marketingszakember körében végzett kutatás alapján. Az EMC hozzáférést biztosít tagszervezetei számára az Európai Marketing Tanúsítási és Képesítési Keretrendszerhez (EMCQ), amely Európa-szerte elismert, akkreditált marketing, értékesítési és kommunikációs képesítéseket biztosít.