A Canon új széles formátumú asztali nyomtatót dobott piacra

A Canon Europe 2023. január 4-én bemutatta az új imagePROGRAF TC-20 széles formátumú asztali nyomtatóját. Ez a nyomtató a kis nyomatmennyiségű piacot célozza meg, amely a kis építészeti, mérnöki és építőipari (AEC) irodákat, az oktatási szegmenst, valamint a vendéglátóipart foglalja magában – kiváló minőségű, részletes rajzokat készít A4-től A1+ papírméretig.

A könnyen kezelhető kialakítás, az új 70 ml-es négyszínű (BK/C/M/Y) pigment tinták, amelyek leegyszerűsítik a nyomtató karbantartását, valamint a szupervékony, kompakt váz és a szabványos beépített automatikus lapadagoló (ASF) ideálissá teszik a nyomtatót kis vagy ideiglenes irodai helyiségekben való használathoz, valamint az otthonról, hibrid környezetben dolgozók számára.

A Canon új imagePROGRAF TC-20 modellje egy kompakt asztali széles formátumú nyomtató, amely kényelmesen elhelyezhető az irodában vagy otthoni íróasztalon. Lehetővé teszi 100 db A4-es lap vagy 50 db A3-as lap folyamatos nyomtatását normál papírra, vagy akár A1+ méretű tekercselt papír nyomtatását építőipari kivitelezési, tervezési, felmérési rajzok és értékesítési ponti anyagok nyomtatásához. Egy egyszerű, könnyen használható és ingyenes szoftveres megoldással, a Direct Print Plus alkalmazással rendelkezik, amely az imagePROGRAF sorozat magasabb kategóriájú modelljeivel egyenértékű, kiváló nyomtatási minőséget biztosít, és más imagePROGRAF modellekkel is kompatibilis.

Jennifer Kolloczek, a Canon Europe európai tervezésért, marketingért, innovációért és nyomdagépekért felelős főigazgatója így nyilatkozott: „A munkamódszerek gyorsan megváltoztak az elmúlt néhány évben, mivel sokan a hibrid munkavégzést választották – ami azt jelenti, hogy az emberek megosztják munkaidejüket az iroda és az otthonuk között. A munkahelyek és a munkavégzési módok diverzifikációja a több munkahelyen végzett, elosztott műveletek elterjedéséhez vezetett, és ennek eredményeként egyre nagyobb szükség van belépő szintű széles formátumú nyomtatókra – különösen a központi, távoli és otthoni irodák közötti átmenet során.”

„Kompakt kialakításával az új imagePROGRAF TC-20 ideális választás a modern munkavégzéshez, mivel kis helyen elfér, anélkül, hogy a méret a nyomtatás minőségének rovására menne. A készülék más imagePROGRAF modellekkel kompatibilis, a nyomtatási feladatok kezelésére szolgáló szoftverrel rendelkezik, és támogatja a hibrid környezetben történő munkavégzést, így a nyomtatást az iroda és az otthon közötti váltás során is egyszerűvé teszi. Kényelmes kialakítása egyszerű felhasználói karbantartást biztosít, továbbá a nyomtató részletgazdag rajzokat tud készíteni az AEC szektor, az oktatási szegmens és a vendéglátóipar számára – segítve a vállalkozásokat abban, hogy agilis és rugalmas megoldásokkal biztosítsák saját jövőjüket.”

Széles formátumú nyomtatás kis helyen A TC-20 helytakarékos kialakítása ideális a széles formátumú nyomtatást igénylő, otthonról dolgozó személyek számára. A nyomtató szupervékony, kompakt vázának köszönhetően elhelyezhető az asztalon vagy a polcon, és kialakítása lehetővé teszi, hogy az összes nyomtatással kapcsolatos művelet, például a papír betöltése és a tinta újra töltése a nyomtató elött állva könnyen elérhető legyen. A széles formátumú nyomtatókat nem ismerő felhasználók számára a papírtekercs behelyezését úgy terveztük, hogy az könnyen megtanulható legyen. Sok más széles formátumú nyomtatóval ellentétben ez a modell nem tartalmaz tekercstartó tengelyt, ami megkönnyíti a tekercselt papír behelyezését, különösen kis helyeken. A felhasználók nagyon egyszerűen behelyezhetik és rögzíthetik a tekercstartókat két oldalról.

Az ingyenes „PosterArtist ” webes alkalmazással a felhasználók könnyedén készíthetnek plakátokat és szórólapokat. Ez ideális a vendéglátóhelyeken, például éttermekben és kiskereskedelmi üzletekben, ahol plakátok és étlapok készítése válhat szükségessé, azonban gyakran nagyon kevés a hely. A „PosterArtist” sablonok széles választékát kínálja, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy igényeiknek megfelelő anyagokat készítsenek, változtatható szöveggel és képekkel, így a tervezésben járatlanok számára is megkönnyíti eredeti tervek készítését.

Kiváló eredmény minden alkalommal A1+ és A4 közötti papírméretekhez Az imagePROGRAF sorozat magasabb kategóriájú modelljeihez hasonlóan ez a modell is rendelkezik az ingyenes Direct Print Plus szoftverrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több fájl elrendezését ellenőrizzék különböző fájlformátumokban, például PDF, JPEG és TIFF formátumban. A képernyőn megjelenő előnézetek segítségével a tervek közvetlenül kinyomtathatók anélkül, hogy minden egyes külön erre a célra szolgáló alkalmazást el kellene indítani. A Direct Print Plus alkalmazáson vagy egy alternatív nyomtatóillesztő-programon belül egyszerűen kiválasztva a papírforrást, a felhasználók válthatnak a tekercselt papír és a vágott lapok között, és könnyedén nyomtathatnak különböző méretben, többek között A4, A3 és A1+ méretben. A szabványos beépített automatikus lapadagoló (ASF) A3 vagy A4 méretű papírra való folyamatos nyomtatásra is képes.

Mind a négy tinta színes pigmenttinta, amelyekkel kiváló minőség és élénk színek érhetőek el, és amelyekkel otthon vagy más távoli helyszínen is ugyanolyan egyszerűen lehet nagy felbontású rajzokat készíteni, mint az irodában. Kizárólag pigmenttinták használatával a rajzok vékony vonalait és apró karaktereit tisztán lehet reprodukálni, így kiváló minőségű karakterek és vonalak készíthetők. A nyomtatott rajzok kültéri megtekintésekor a pigmenttinták használata a nyomtatott anyagokat robusztusabb megjelenésűvé is teszi.

Fogyóeszközök nyomon követése okostelefonnal Az imagePROGRAF TC-20 nyomtató nagyméretű tintatartállyal van felszerelve, amely lehetővé teszi a folyamatos nyomtatást, és mind a négy színhez (BK/C/M/Y) 70 ml-es tintatartályokat használ, ezzel csökkentve a tinta utántöltésének gyakoriságát és szükségességét. A Canon Print Inkjet/SELPHY alkalmazással a felhasználók okostelefonon ellenőrizhetik a még rendelkezésre álló tekercselt papír és tinta mennyiségét, így gyorsan reagálhatnak a papírcserének vagy a tinta utántöltésének esedékességekor, valamint a nyomtató naprakészen tartása érdekében például ily módon frissíthetik a firmware-t is.

A tintatartályokat úgy tervezték, hogy a tinta újratöltésekor ne lehessen hibázni, mivel minden színhez más formájú palack tartozik, és a megfelelő színt minden palack nyílásánál feltüntetik. Ezenkívül a tintapalackokat úgy tervezték, hogy a berendezés azokkal könnyen feltölthető legyen – egyszerűen csak be kell helyezni azokat a tartály bemenetébe, és máris elkezdődik a tinta befecskendezése, majd egy bizonyos szint elérésekor a befecskendezés automatikusan leáll. Felhasználóbarát mechanizmusa segít megakadályozni a tinta kiömlését is, így a tinta „baleset” nélkül újratölthető.

Az alkalmazás „PIXMA Cloud Link” funkciójának használatával a felhőben tárolt vagy iktatott dokumentumok nyomtatása is lehetséges. Például egy tervezőirodában készített és a felhőben tárolt rajzot ki lehet nyomtatni okostelefonról egy ideiglenes építkezésen, és azt meg lehet osztani a terepen dolgozókkal.

A fenntarthatóság szem előtt tartásával tervezték Az imagePROGRAF TC-20 nyomtató alacsonyabb energiafogyasztásával – üzem közben 28 W vagy annál kevesebb fogyasztás – hozzájárul a fenntarthatósági célok eléréséhez. Emellett csökkentett csomagolóanyagokat, valamint könnyen újrahasznosítható tintapalackokat is tartalmaz. Környezetvédelmi előnyei miatt – többek között azért, mert tervezésénél újrahasznosított műanyagot használnak – az imagePROGRAF TC-20 az amerikai EPEAT környezetvédelmi értékelési rendszerben „arany” minősítést kapott, amely a legmagasabb szintű regisztrálást jelenti a képalkotó berendezések területén.

A Canon imagePROGRAF TC-20 sorozatról további információkat a https://www.canon.hu/business/products/wide-format-printers/imageprograf-tc-20 címen talál. A magyarországi bevezetésről részleteket a későbbiekben tudunk megosztani.