A Canon bővíti az imagePRESS V sorozatot

A Canon Europe ma bejelentette az imagePRESS V sorozat két új tagját, a zászlóshajónak számító V1350 és a V900 sorozatot. A vágott lapos, toneres gépek termelékenysége terén új mércét felállítva, a V sorozat a rendkívül sikeres imagePRESS termékcsalád legújabb evolúcióját jelenti. A teljesítményt új szintre emelő, ugyanakkor a használatot megkönnyítő technológiai fejlesztésekkel a V sorozat lehetővé teszi mind a kereskedelmi, mind a házon belüli nyomtatási szolgáltatók (PSP-k) számára, hogy leküzdjék a termelés jelentette kihívásokat, és kielégítsék az ügyfelek kiváló minőségű, dinamikus, és a legszűkebb határidőre előállított nyomtatott tartalom iránti igényeit.

Az imagePRESS V sorozat, amely mostantól minden méretű és nyomtatási igényű kereskedelmi és házon belüli nyomtatási környezet számára megfelelő opciót kínál, a toneres nyomdagépek nagy teljesítményű termékcsaládjának olyan képviselője, amely fokozott automatizációt kínál – ami rendkívül felhasználóbaráttá teszi a gépeket –, számos papíradagolási és utómunkálati lehetőségen, valamint a PRISMAsync vagy az EFI Fiery vezérlőkön keresztül a munkafolyamat-megoldásokkal való zökkenőmentes integráció mellett. Az imagePRESS V1000 középkategóriás nyomdagéphez csatlakozva, amelyet idén júniusban kezdtek el szállítani, a V1350 az imagePRESS termékcsaládon belül a legnagyobb nyomtatási sebességet, termelékenységet és tartósságot kínálja, míg a kisebb volumenű nyomdagép, a V900 a nyomtatható alkalmazások legszélesebb skáláját kínálja egyetlen kompakt eszközön. A robusztus felépítésű és a fenntarthatóságot szem előtt tartó szériát a folyamatos, megbízható termelékenység, az egyenletes és stabil szín, valamint a verhetetlen elő- és hátoldal regisztrációs pontosság szem előtt tartásával tervezték.

Az imagePRESS V1350 – termelékenység szempontjából kategóriaelső A zászlóshajónak számító imagePRESS V1350 kivételes teljesítményt és a legmagasabb termelékenységet kínálja a színes toneres nyomdagépek kategóriájában. A 135 oldal/perces csúcssebességgel akár 2,4 millió A4-es oldal havi mennyiséget is kezelni képes gép ipari felépítésének köszönhetően akár a 72 millió A4-es oldalnyi élettartamot is eléri. A vákuumos lapadagoló mechanizmus, az egyenes papírszállítási útvonal, a fejlett Print on Demand-Surface Rapid Fusing (POD-SURF) fixálási technológia és a beépített hűtőrendszer támogatja a hosszú, folyamatos, kiváló minőségű nyomtatást – nagy sebességgel és papírelakadás nélkül –, így a kereskedelmi és a házon belüli nyomtatási szolgáltatók kompromisszumok nélkül, gyorsan és nagy mennyiségben tudják teljesíteni a nagy kihívást jelentő megrendeléseket is. A V1350 esetében az ofszethez hasonló minőség magától értetődő, és az minden egyes munka első lapjától az utolsóig megmarad, függetlenül a nyomtatás hosszától. A Multi-D.A.T. színkorrekciós rendszer automatikusan megőrzi a színstabilitást, még folyamatos működés közben is, a beépített, in-line spektrofotometriai érzékelő pedig szükség esetén automatizálja a pontos színbeállításokat. A V1350 modellt kiváló minőségű nyomtatási alkalmazásokhoz, például brosúrák, szórólapok, igényes színvonalú postai küldemények és kártyák előállítására tervezték, és fejlett regisztrációs technológiáinak köszönhetően kategóriájában a legpontosabb (0,5 mm) elő- és hátoldal regisztrációs pontosságot kínálja.

Az imagePRESS V1350 a színes lézeres nyomdagépek közül egyedülállóan támogatja a legnagyobb grammsúlyú médiákra történő nyomtatást (60 g/m2-500 g/m2) valamint a papírtípusok széles választékát, beleértve a dombornyomott és szintetikus papírtípusokat is, képes kezelni. Teljes kompatibilitást biztosít a Canon és vezető technológiai partnerei inline utómunkálati berendezéseinek széles választékával, így a nyomtatási szolgáltatók a nyomtatott termékek széles választékával bármilyen hosszúságú digitális szériagyártást kínálhatnak ügyfeleiknek.

Az imagePRESS V900 sorozat – belépő szintű nyomdagép, nagy alkalmazási rugalmassággal

Az imagePRESS V900 sorozat a V sorozatú termékcsalád belépő modellje, amely ideális a havi 500 000 A4 oldalig terjedő mennyiséget előállító nyomdák számára. Három különböző modellben – V900, V800 és V700 – kapható, az egyes változatok maximális sebességét – 90, 80 és 70 oldal/perc – tükrözve, és olyan gyors tempót diktáló termelési környezetekhez készült, ahol nap mint nap egyenletes, kiváló minőségre, termelékenységre és médiaválasztékra van szükség.

A V900 nem csupán a termékcsalád legkompaktabb készüléke, de az általa támogatott nyomathordozóknak köszönhetően – az 52 g/m2 sima és 70 g/m2 bevonatos hordozótól a 350 g/m2 vastag kartonon, a keskeny borítékokon keresztül egészen az automatikus kétoldalas 762 mm-es és egyoldalas 1,3 m-es bannerekig, kreatív és szintetikus papírokig – a V900 a nyomtatható alkalmazások osztályelső választékát kínálja. Ezt a sokoldalúságot a legújabb vákuumtechnológia támogatja, amely a papír súlyának megfelelően állítja be a szívóerőt, stabilizálva a vastag papír továbbítását, valamint az adagolóhengerek és a megerősített szállítóhengerek beépítése, amelyek javítják a laptovábbítás stabilitását a vékony, vastag és rövid papír esetében, bővítve ezzel a felhasználható médiák körét és megelőzve a papírelakadásokat.

Mivel a V900-as megszünteti a magasan képzett kezelőszemélyzet szükségességét, új, időt és munkát megtakarító automatizálási funkciókat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gép használatát. Az opcionális kétoldalas színes képolvasó egység beépítése lehetővé teszi azt, hogy a készülék gyorsan elvégezze a nyomtatás előtti beállításokat az elő- és hátoldali regisztráció (lenyűgöző, 0,8 mm-es pontossággal), a színátmenet, a denzitás és a másodlagos átviteli feszültség tekintetében azért, hogy akár a textúrált hordozókon is kiváló minőséget biztosíthasson. A felhasználók egyszerűen átfuttatják a kinyomtatott mérőábrákat a kétoldalas színes képolvasó egység részét képező automatikus dokumentumadagolón, majd a V900 automatikusan elvégzi a szükséges beállításokat. A V900 további időtakarékos funkciói közé tartozik a távoli figyelmeztetések funkció, amely jelzi a kezelőnek, ha a fogyóeszközök használati szintje lecsökkent.

Jennifer Kolloczek, a Canon Europe európai tervezésért, marketingért, innovációért és nyomdagépekért felelős főigazgatója így nyilatkozott: „Az imagePRESS V sorozatú termékcsaládunk kiegészülve a V1350 és a V900 modellekkel lehetővé teszi mind a kereskedelmi, mind a házon belüli nyomdák számára, hogy jobban, gyorsabban és nagyobb mozgástérrel dolgozhassanak, és több nagy értékű nyomtatási terméket kínálhassanak ügyfeleiknek. A nagy teljesítményű és jól bevált, szabadalmaztatott technológiára épülő és az ügyfelek visszajelzései alapján kifejlesztett imagePRESS V sorozat új perspektívát kínál a digitális toneres nyomtatók tervezéséhez, így megbízható megoldást jelent a nyomdai szolgáltatók számára a különféle munkák egyetlen nyomdagéppel történő előállítására. A sorozat több automatizált funkciót, széles körű adagolási és utómunkálati lehetőségeket, valamint egyszerű munkafolyamat-integrációt kínál. Az olyan nyomtatáskezelő alkalmazások, mint a PRISMAsync Remote Manager, segítségével távolról beküldhetők, felügyelhetők és kezelhetők a munkák, valamint a PRISMAlytics Dashboard segítségével elemezhetők és felügyelhetők a kulcsfontosságú teljesítménymutatók, így a felhasználók optimalizált nyomtatási teljesítmény révén növelhetik a nyereségességet, és egyben élvezhetik a kevesebb kézi beavatkozás, a kevesebb hulladék és a nagyobb termelékenység előnyeit. A termelésben jelentkező nagyobb szabadsággal pedig új nyomtatási volumeneket vállalhatnak, több támogatást nyújthatnak az ügyfeleknek, és segíthetik vállalkozásuk növekedését.”

Az imagePRESS V sorozat megfelelő adottságokkal rendelkezik a színkonzisztencia valós idejű fenntartásához, valamint a minőségellenőrzési feladatok további automatizálását szolgáló érzékelő egységet és ellenőrző egységet tartalmazó opciókkal is elérhető. Az új imagePRESS V1350 a jövő év első felében, a V900 pedig 2022 decemberétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban a Canon-nál és akkreditált partnereinél.