AZ EPR HATÁSA MEGÁLLÍTHATALANUL KÖZELÍT, DE VAN MEGOLDÁS!

Nyomda-Technika Kft. Horváth Szabolcs · 2023. augusztus 29., 17:15

Napjainkban a nyomdák számára az egyik kulcskérdés, hogy az EPR miatt megnövekedett költségeiket mivel tudják ellensúlyozni.

Elsőként tisztán kell látnunk a működési veszteségeinket, amelyek a teljesség igénye nélkül a következők lehetnek:

  • termelékenységgel kapcsolatos veszteségek
  • anyagveszteségek
  • minőségi problémák
  • váratlan gépmeghibásodások
  • munkaerő képzettségi szintje
  • szervezési veszteségek
  • folyamatokból, vagy azok hiányából adódó veszteségek
  • szükségesnél magasabb készletszintek

Elengedhetetlen elemezni a rendelkezésre álló adatokat. Ha nincs elég információ, további adatot kell gyűjtenünk. Ez alapján vizsgálhatjuk a hibák gyakoriságát és eloszlását, az időbeli változásokat. A cél az, hogy a veszteségek okait és tendenciáit azonosítsuk, és aztán a problémák megoldására irányuló intézkedéseket hozzunk (ezek lehetnek egyedi intézkedések, folyamatok, projektek). A veszteségek kategorizálásával meghatározzuk a prioritást, és hogy mely területen szükséges beavatkozás. Ez nélkülözhetetlen a költségeink csökkentéséhez.

A gyártási problémák különböző formákban jelentkezhetnek, például hibás termékek, selejtes anyagok, üzemzavarok vagy időveszteség a folyamatokban. Számos módszer áll rendelkezésre a veszteségek visszaszorítására, többek között:

  1. Minőségellenőrzés, minőségbiztosítás: egy megbízható minőségbiztosítási folyamat bevezetése segíthet a rossz minőségből adódó költségek csökkentésében.

  2. Termelékenység növelése (hatékonyabb gyártási folyamatok): minél hatékonyabbá válunk a termelékenység területén, annál kevesebb lesz a veszteségünk. Itt gondolnunk kell szervezési kérdésekre, folyamatok optimalizálására, vagy lehetséges automatizálásra.

  3. Problémák gyökérokának megkeresése és megoldása: ha visszatérő téma a termékek minősége, fontos az azonnali reakció és az okok feltárása. Az alapos elemzés és a megfelelő intézkedések meghozatala segíthet minimalizálni a veszteségeket.

  4. Géppark megbízhatóságának növelése: ha jól tervezhető a gépek rendelkezésre állása, akkor a vevőkiszolgálásunk és a készletünk is az elvárt szinten lehet.

  5. Kockázatkezelés: a nem várt események, például a beszállítói problémák vagy a termelési hibák, termeléskiesések kockázatát is kezelni kell. Jól jön, ha van egy vészhelyzeti tervünk, ami segít gyorsan reagálni a váratlan helyzetekben.

  6. Munkavállalók képzése: az alaposan felépített képzési program segít a munkavállalóknak megérteni a gyártási folyamatokat. Ahogy a munkavállalók kompetenciái javulnak, csökkenthetők a hibák és a veszteségek a termelés során.

  7. Innováció és fejlesztés: az új technológiák és eljárások bevezetése lehetőséget ad az optimalizált és hatékonyabb gyártási módszerekre. Az új törvények, szabályozások időnként negatívan hatnak, és a legtöbb esetben nem tudunk mit tenni ellene. Egy hatalmas esélyünk viszont van, hogy ne veszítsünk profitot: dolgozzunk azon, amire hatással vagyunk! A fenti felsorolás alapján könnyen belátható, hogy számos lehetőségünk van arra, hogy nyereségességünket növeljük.

Ha Ön is kézzelfogható eredményeket szeretne, hívjon vagy írjon nekünk!

Nyomda-Technika Kft.

Megbízható partner a kiszámítható jövőért.

info@nyt.hu

+36 30 6809-755

nyt.hu